Facebook image

Összesen 99 bejegyzés

Régi-új szabályok a várandós nők munkajogi védelmében

Tájékoztató jelleggel már kedd óta elérhető az Alkotmánybíróság honlapján az a határozat, amely kimondja, hogy alaptörvény-ellenes, hogy a munkavállalónak a várandósságáról, illetve az emberi reprodukciós eljárás megkezdéséről a munkáltatót a felmondás közlését megelőzően értesítenie kell annak érdekében, hogy rá a felmondási tilalom szabályai vonatkozzanak.

Tovább

Kötelező kamarai díj – határidő: 2014.03.31.

A kamarai hozzájárulás megfizetése a törvény rendelkezése alapján idén is szükséges. A gazdálkodó szervezeteknek a hozzájárulást március 31-ig kell teljesíteni a területileg illetékes kamara részére. A meg nem fizetett kamarai hozzájárulást a törvény köztartozásnak minősíti, amelyet az adóhatóság adók módjára hajt be.

Tovább

Adóbevallás söralátéten

Azon magánszemélyek, akik számára a munkáltató nem vállalta a személyi jövedelemadó bevallás (szja bevallás) elkészítését, illetve akik a szja bevallásukat nem az adóhatósággal szeretnék elkészíttetni, két lehetőségük van.

Tovább

Ismét viharfelhők a láthatáron – újra kötelező cégmódosítás

Még le sem zárult teljesen a 2013. január-februárjában tetőző kötelező cégmódosítási roham, hiszen a mai napig vannak függő ügyek a cégbíróságon, máris feltűnik az újabb kötelező változás. Ezúttal ugyanakkor várhatóan már nem csak adminisztrációs jellegű kötelezettséggel kell számolni, hanem a korlátolt felelősségű társaságok tulajdonosainak a pénztárcáját is alaposan megterhelheti majd a változás.

Tovább

Kiemelt témák