Facebook image

Összesen 3 bejegyzés

Az ESG tanácsadók akkreditációjának új feltételei és szabályozása

Az ESG tanácsadók akkreditációjának feltételeit, a képzésüket biztosító felsőoktatási intézményekre vonatkozó szabályokat tartalmazó minisztériumi és szakhatósági rendeletek hosszas várakozás után augusztus elején jelentek meg. Blogunkban az ESG tanácsadókhoz kapcsolódó feltételrendszert ismertetjük.

Tovább

ESG beszámoló készítése: Kötelezettségek, kockázatok és határidők a vállalkozások számára

Az ESG tanácsadói akkreditációt szabályozó rendeletek után nem sokkal, augusztus közepén jelent meg az ESG beszámoló elkészítését ismertető jogszabály a 13/2024 (VIII.15.) SZTFH rendelet is. A vállalkozások fenntarthatósági célú átvilágítási kötelezettségeit bemutató SZTFH rendelet szorosan kapcsolódik az ESG törvényhez, és az abban foglalt beszámolási kötelezettségek teljesítéséhez szükséges részleteket írja elő.

Tovább

Az ESG és a HR

Az ESG, vagyis az Environmental, Social & Governance (Környezetvédelmi, Társadalmi és Irányítási) keretrendszer jelentése és célja, hogy a vállalatok hosszú távon is fenntartható működést biztosítsanak, miközben figyelembe veszik a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontokat. A HR kulcsszerepet játszik az ESG szociális pillérében, ahol a sokszínűség, esélyegyenlőség és befogadás kiemelkedő fontosságú.

Tovább

Kiemelt témák