Facebook image

Összesen 99 bejegyzés

Távmunka, home office - mi változhat az Mt-ben a koronavírus miatt?

A tavaszi veszélyhelyzet rávilágított arra, hogy a távmunka hazai szabályozása még gyerekcipőben jár. Számos hiányosság nehezíti a távmunka gördülékeny alkalmazását és hosszú távon olyan jogszabályi kereteket kell kialakítani, amely a foglalkoztatás bővülését is elősegítheti.

Tovább

Megújuló energia támogatás - HATÁRIDŐ HOSSZABBÍTÁS

Megjelent a Megújuló Energia Támogatási Rendszer (METÁR) határidő hosszabbítást tartalmazó jogszabály, a kötelező átvételi jogosultjaira, valamint a pályázati eljárás alá nem tartozó, prémium típusú támogatások jogosultjaira vonatkozóan.

Tovább

Megjelent a megújuló energia tender pályázati kiírása

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közzétette a 2020. évi zöld prémium tenderkiírást. 15 éves időszakra pályázhatnak majd ártámogatásra idén ősszel a megújuló energiaforrásból villamos energiát előállító erőművek a METÁR tenderben.

Tovább

Kérdések a külföldi befektetők magyarországi tulajdonszerzésének engedélyezése kapcsán

Egy 2020. május 25-én kihirdetett kormányrendelet alapján bizonyos szektorokban külföldi befektetők csak miniszteri engedéllyel szerezhetnek befolyást magyarországi székhelyű gazdasági társaságban. A bejelentési kötelezettség alá eső külföldi tulajdonszerzés véleményezésére 45 napja van az érintett miniszternek, döntése alapján megvalósulhat vagy bukhat egy tranzakció.

Tovább

Újabb Mt. változás, a munkaidőkeret kibővítése - Frissített!

A munkaidőkeret hosszának növelésével kívánta enyhíteni a járvány miatt kialakulóban lévő válság tüneteit a kormány. A veszélyhelyzet elmúltával hatályon kívül kerültek a korábbi rendkívüli intézkedések, Ennek megfelelően már nem lehet 24 hónapos munkaidőkeretet bevezetni.

Tovább

Kiemelt témák