Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

NAV online számla jelentés új titkosítási algoritmussal

2020. április 1-től a NAV online számla adatszolgáltatás keretében már csak az új, 2.0 séma szerint előállított számla XML dokumentumok küldhetők be a NAV-hoz, ráadásul egy új titkosítási eljárást kell alkalmazni a számlák riportálásakor! Két hónap múlva már minden számlázóprogramnak az új online számla 2.0 XML séma szerint kell jelentenie a számlaadatokat.

Tovább

Mikor mutat torzított képet az EBITDA-alapú cégértékelés?

A cégértékelés során általában előnyben részesítik az EBITDA-alapú értékelést, mivel az EBITDA valós képet ad a szervezet nyereségességéről. Ugyanakkor figyelmen kívül hagyja a társaság számviteli politikáját, tőkeszerkezetét, illetve az adózási rendszer hatásait.

Tovább

2020-as vámtarifaszám besorolás változások!

Több adó szempontjából is meghatározó, hogy mi a vámtarifaszáma egy terméknek, ezért év elején mindig érdemes nyomon követni az EU-s vtsz változásokat. A 2020. január 1-től életbe lépő vámtarifaszám változások többek között jövedéki termékeket is érintenek.

Tovább

Minimálbér, garantált bérminimum 2020

Megszületett és bejelentésre került a 2020. évi minimálbér és garantált bérminimum összege. A korábbi, kétéves bérmegállapodásban lefektetett, 8 százalékos minimálbér növekedéssel és garantált bérminimum emeléssel kell tervezni 2020 januárjától a teljes munkaidőben dolgozók fizetése esetében.

Tovább

Kiemelt témák