Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Újabb Mt. változás, a munkaidőkeret kibővítése - Frissített!

A munkaidőkeret hosszának növelésével kívánta enyhíteni a járvány miatt kialakulóban lévő válság tüneteit a kormány. A veszélyhelyzet elmúltával hatályon kívül kerültek a korábbi rendkívüli intézkedések, Ennek megfelelően már nem lehet 24 hónapos munkaidőkeretet bevezetni.

Tovább

Csoportos létszámleépítés - mire figyeljünk, ha elkerülhetetlen a felmondás?

A munkáltatók életében rendkívüli helyzetekben felmerül a felmondás, a munkavállalók elbocsátásának szükségessége. Amennyiben a felmondást a munkáltató működésével összefüggő ok teszi szükségessé több munkavállalóra vonatkozóan, akkor mindenképpen szükséges megvizsgálni, hogy kell-e alkalmazni a csoportos létszámleépítés szabályait.

Tovább

Amit az érvényes végrendelethez tudni kell

A koronavírus-járványról szóló hírek, ideértve a sajnálatos haláleseteket is, naponta érnek el mindenkihez. Ebben a helyzetben természetes és felelősségteljes hozzáállás, ha a végintézkedés gondolata felmerül, ezt támasztja alá az is, hogy az utóbbi hetekben megemelkedett a végrendelet-készítések száma. Az öröklési jog alapvetően végintézkedés nélkül is rendezi a hagyaték sorsát, de egy végrendelettel az örökhagyó egyedi igényei is megfogalmazhatóak, míg bonyolultabb helyzetek vagy nagyobb vagyonok öröklési szempontból is egyénre szabható kezelésére akár összetettebb rendszer, a bizalmi vagyonkezelési struktúra is megoldást jelenthet. Összeszedtük, hogy milyen lehetőségek vannak.

Tovább

COVID-19 nemzetközi gazdasági és adócsomagok

A koronavírus járvány kedvezőtlen gazdasági hatásait világszerte gazdasági csomagokkal igyekeznek tompítani a kormányzatok. Körképünkből az egyes régiók, országok aktuális intézkedéseit követheti nyomon.

Tovább

12 tipp hogyan spórolhat áfát szabályosan

Minden cég keresi a lehetőségeket, főként bizonytalan gazdasági környezetben, hogyan javíthatja likviditását. Erre több lehetőség kínálkozik az áfa terén is, amely akár most, akár később segítséget nyújthat a gazdálkodóknak a cash-flow helyzetük stabilizálására.

Tovább

Járványbiztos cégalapítás, cégmódosítás és ingatlan-adásvétel – ügyvédi ellenjegyzés digitálisan

Cégeljárás, ingatlan adásvételi szerződés: szinte mindenkinek automatikusan eszébe jut, hogy ezekhez a folyamatokhoz ügyvéd szükséges és az aláírás általában a jogi képviselő irodájában történik meg. Sokan nincsenek tisztában ugyanakkor azzal, hogy az ügyvédi ellenjegyzéshez kötött cégalapítást, cégmódosítást, vagy akár egy ingatlan adásvételt is el lehet intézni az ügyvéd előtti személyes jelenlét nélkül is, elektronikus úton.

Tovább

Díjmentes vám- és jövedéki tanácsadás a koronavírus elleni védekezésért

Az RSM Hungary vám, jövedéki és termékdíj üzletága a COVID-19 vírus elleni védekezés támogatása érdekében díjmentesen nyújt vám és jövedéki szakmai segítséget a vírus terjedésének megakadályozásához, a betegek gyógyításához szükséges védőeszközök, fertőtlenítőszerek behozatala terén, az érintett termékek jövedéki és vámkezelésében.

Tovább

Kiemelt témák