Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

TB - egészségbiztosítási ellátások, táppénz és a koronavírus

A jelenlegi járványügyi helyzetben nagy fontos, hogy tisztában legyünk - a kézmosási normák mellett –, a keresőképtelenség idejére járó egészségbiztosítási ellátásokkal is. Mit takar a 7-es vagy a 2-es kóddal kiállított táppénzes papír, kinek a hatáskörébe tartozik és milyen jogszabályi feltételei vannak a két ellátásnak?

Tovább

Haladékot ad a NAV az Online Számla 2.0 bevezetésére

Az előzetes tervekhez képest mégsem válik kötelezővé 2020. április 1-jétől a NAV Online számla új 2.0-ás verziójának használata az online számla adatszolgáltatásokban. Az új séma bevezetésének a határidejét a NAV tekintettel a koronavírus járvány által előidézett rendkívüli helyzetre július 1-ig kitolta.

Tovább

Ne hagyja, hogy cégét legyűrje a koronavírus – kérjen adócsökkentést! | FRISSÍTETT

A világmértékű koronavírus járvány kihat a gazdaság minden szektorára, a szolgáltató szektor, ezen belül is a turizmus és vendéglátás az egyik olyan iparág, ahol mindez elsőként lecsapódik. Mit tehetnek most azonnal adókötelezettségeik terén fizetési nehézségeik enyhítésére a vállalatok? UPDATE: A március 18-án megjelent szabályozói bejelentés szerint az adóhivatal méltányosan bírálja el a vállalkozók fizetéskönnyítési kérelmeit!

Tovább

Az RSM Hungary Cégcsoport távmunkára állt át

A koronavírus fertőzések terjedése miatt életbe lépő újabb szabályozói korlátozások és a biztonságos munkavégzés érdekében irodánk munkatársai távoli munkavégzésre álltak át. Intézkedési tervünknek megfelelően kollégáink elérését biztosítjuk partnereink számára, de irodánkat a következő időszakban zárva tartjuk.

Tovább

35 milliárdos GDPR bírság egy cégvásárlás kapcsán?

Cégvásárlás esetén is fókuszban az adatvédelem. Az adatvédelem lassan beépül a társaságok mindennapi működésébe, egy közelmúltbeli eset ugyanakkor rávilágít arra, hogy cégvásárlás, vagy éppen cégértékesítés tervezésekor is kiemelt figyelmet kell fordítani a GDPR által szabályozott területre.

Tovább

Kiemelt témák