Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Uniókonform a távközlési és kiskereskedelmi különadó, de jogellenes a Google reklámadó bírsága

Az Európai Bíróság több fontos magyar ügyben is ítéletet hirdetett a napokban, a magyar állam által egyes szektorokra kivetett különadók kapcsán. Az Európai Bíróság fenntarthatónak ítélte a távközlési szektorra és a bolti kiskereskedelemre bevezetett, progresszív adókulcsokra épülő adókat, de az uniós joggal ellentétesnek tartja a NAV Google-re kiszabott reklámadó bírságát.

Tovább

Jelentősen növekedett az RSM hálózat

Az RSM, a világ egyik vezető globális audit, adótanácsadó és tanácsadói hálózatának árbevétele 5,74 milliárd dollárt ért el 2019-ben, amely 6,9 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az RSM magyarországi tagjaként az RSM Hungary cégcsoport, hasonló mértékkel bővült, árbevételünk meghaladta a 2,69 milliárd forintot.

Tovább

Adófizetés és azonnali fizetési rendszer

2020. március 2-től indul az azonnali fizetési rendszer, amely a vállalati utalásokra, az adóhatóság felé indított átutalásokra is vonatkozik. Fontos, hogy az azonnali fizetés csak a magyar, forintszámlákra lesz érvényes, a más devizanemben vezetett számlákat a változás nem érinti.

Tovább

NAV online számla 2.0 - elindul a visszaszámlálás

A NAV éles rendszerében is frissítésre kerül ma az Online Számla legújabb verziója. A legnagyobb horderejű módosítás az új 2.0 XSD séma és az ahhoz tartozó végpont élesítése, amellyel minden akadály elhárult az április elsején életbe lépő 2.0 online számlaverzió kötelező alkalmazása elől.

Tovább

Cégvásárlás – az árazás módja fontos tényező

Minden cégvásárlás kulcsponti eleme az ár, akár vevői, akár eladói oldalon érintett szereplőt kérdezünk meg a főbb prioritásokról. A cég értékének meghatározásában fontos szerepet játszik, hogy a céget eladó és a céget vevő felek milyen árazási mechanizmusban egyeznek meg egymás között.

Tovább
Héhn Miklós partner, számviteli üzletágvezető
Héhn Miklós

NAV, adó, digitalizáció – Felkészültek?

A magyar áfakulcsot és az áfarés-csökkentés ütemét nézve egyszerre vagyunk a csúcson. Egy digitális NAV adóforradalom kellős közepén érezhetjük magukat, olyan mértékű és intenzitású változások zajlanak az adózás terén, amelyre eddig még nemcsak Magyarországon, de másutt sem volt példa.

Tovább

Brexit és adózás

2020. január 31-vel az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból. Ezzel átmeneti időszak vette kezdetét, amely 2020. december 31-ig tart. Bár az Egyesült Királyság már nem lesz az Európai Unió tagállama, az év végéig áfa szempontjából még tagállamként kell kezelni, majd a harmadik országra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni 2021-től.

Tovább
RSM Hungary
RSM

Új irodába költözött az RSM Hungary cégcsoport

A Váci úti irodafolyósó újonnan átadott irodaépületébe, a Balance Hallba költözött az RSM Hungary cégcsoport. Az adó-, számviteli és pénzügyi tanácsadó társaság új, modern irodatérben folytatja működését és növekedését.

Tovább

Kiemelt témák