Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Társadalombiztosítási alapok

A társadalombiztosítási ellátások egy cég képviselőjeként és magánszemélyként is érintenek bennünket. Sorozatunkban a társadalombiztosítás szerteágazó egységeivel foglalkozunk, kitérünk majd a fogalmak és eljárási rendek menetére és a rendszerszintű, a cégeket érintő folyamatok bemutatására is.

Tovább

A no-deal Brexit azonnali lépésre kényszerít cégeket!

Azok a brit vállalkozások, amelyek Magyarországon csupán adószámmal rendelkeznek, azaz nincs Magyarországon bejelentett székhelyük, telephelyük, de itt terméket, vagy szolgáltatást értékesítenek, 2019. október 31. után csak pénzügyi képviselet útján folytathatják gazdasági tevékenységüket belföldön, no-deal Brexit esetén!

Tovább

Kenőolaj – jövedéki adóköteles vagy sem?

Gyakorlati tapasztalataink szerint a kenőolaj jövedéki megközelítése gyakran visszatérő téma gazdálkodói körben. Problémás annak azonosítása, hogy pontosan mi tartozik ebbe körbe a jövedéki törvény szempontjából, van-e teendője a társaságnak, és ha igen, mi is az.

Tovább
RSM Hungary
RSM

Hét magyar cég az európai toplistán

Az European Business Awards versenyében idén 7 magyar cég került Európa legjobbjai közé, Nemzeti Bajnokként. A megmérettetésen több ezer társaság vett részt, a Nemzeti Bajnokként továbbjutók közül szakmai zsűri választja ki a legjobb európai vállalatokat.

Tovább

Vészhelyzeti forgatókönyv Brexit ügyben!

Megkezdődött a visszaszámlálás Brexit kapcsán, a rendezetlen körülmények között történő kilépés lehetősége miatt az Európai Bizottság is kiadott egy „vészhelyzeti közleményt” amelyben érinti az alapvető kapcsolódási pontokat Brexit ügyben.

Tovább

NAV Online számla 2.0 - több mint számla

Az adóhatóság augusztus utolsó napjára időzítette az új Online számla 2.0 verzió eddig még hiányzó, ám leginkább várt elemének, az új XML séma (XSD dokumentáció) publikálását. Ez a séma írja le részletekbe menően, hogy a gépi számlázóprogramok a jövőben milyen szerkezetben és milyen adatokról kötelesek adatot szolgáltatni az adóhatóság részére.

Tovább
RSM Hungary
EBA

Több mint 80 magyar cég az európai toplistán

A European Business Awards idei toplistájára 81 magyar cég került fel, közülük kerülhetnek ki a kontinens legjobb vállalatai. Idén is több mint 30 ország vállalkozásai vesznek részt az európai megmérettetésben.

Tovább

Topkérdés cégvásárláskor: mennyit ér a cég?

A cégértékesítések alapkérdésének megválaszolásához, hogy mennyit ér egy adott társaság, leggyakrabban az EBITDA-adatokból indulnak ki az érintettek. Természetesen az EBITDA-alapú értékelésnek megvannak az előnyei és a problémái is, ha ezekkel tisztában vagyunk, könnyebb dolgunk lesz a tárgyalások során.

Tovább

Kiemelt témák