Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Az ingatlanszektor aktuális kihívásai

Az Inforádió 2020. december 14-i Adóinfó műsorában Almási Levente, az RSM Cégértékelés, Vállalatfinanszírozás üzletág vezetője, és dr. Clamba Viktória, az RSM Adóüzletág menedzsere beszélt az ingatlanszektor aktuális helyzetéről, a koronavírus-járvány ingatlanpiaci hatásairól és az RSM Ingatlan csoport felállításáról az RSM ingatlanpiaci Adóinfó-sorozatának első adásában.

Tovább

Így változnak az EKAER szabályok 2021-től

Karácsony előtt megjelent a 2021-es szabályokat tartalmazó új EKAER rendelet, így összesen négy munkanapja maradt a cégeknek, fuvarozóknak hogy megismerjék a 2021. január 1-től életbe lépő változásokat.

Tovább

Jövedéki változások a kilépés kapcsán

2021. január 1-től Nagy-Britanniából immár import-export realizálódik az áruk mozgása kapcsán, tehát vámeljárás alá kell vonni a termékeket és ez vonatkozik a jövedéki törvény hatálya alá tartozó árukra is. EORI számot is kell igényelniük a gazdálkodóknak.

Tovább

Brexit visszaszámlálás és vészforgatókönyv!

Megkezdődött a Brexit visszaszámlálás, pár nap múlva az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Vámuniót, vámszempontból harmadik országgá válik. A vámkötelezettségekről és teendőkről 12 pontban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább

Webshopok és az áfa – mit kell tudni a nemzetközi terjeszkedéshez?

A koronavírus járvány beköszöntével rohamosan megváltoztak fogyasztói szokásaink: az érintésmentes csomagküldés előnyei miatt a korábbinál is többet vásárolunk és árulunk az interneten. Egyre több magyar fogyasztó rendel külföldről és egyre több magyar webshop értékesít határon túlra.

Tovább

Csoportos társasági adó választás – itt a határidő!

A csoportos társasági adóalanyiságot minden évben 2020. november 1-20. között választhatják a társaságok. A csoportos tao alanyiságot a leendő csoporttagoknak közösen, írásban kell kérniük a NAV-nál. A 2020. november 20-ig benyújtott kérelmeket a NAV engedélyezi, a társasági adócsoport pedig 2021. január 1-től hatályos.

Tovább

Adóváltozások és adózási irányok 2021

Adóváltozások 2021 - a Pénzügyminisztérium, a NAV és az RSM szakértői értékelik a 2021. évi fontosabb változásokat az adódigitalizáció, adóellenőrzések, áfa, Brexit és a társasági adózás terén, online rendezvényünkön.

Tovább

Kiemelt témák