Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Új adókkal sújtják a digitális szolgáltatókat

Egységes nemzetközi döntés hiányában egyre több ország vezet be, vagy tervez bevezetni a digitális szolgáltatásokat terhelő adókat. Az új digitális adónemek tipikusan a globális digitális szolgáltatók, mint a Google, a Facebook, vagy az Amazon jövedelemforrásait adóztatnák meg.

Tovább

Vonzóbb lesz a kiva - Számoljon velünk!

2021-től újabb cégeknek lehet vonzó a kisvállalati adó. A kiva adókulcs jövő évtől 11 százalékra csökkenhet, a kiva választás bizonyos értékhatárai emelkednek. A speciális adóalap megállapítási szabályok sok vállalkozásnak kedvezhetnek a taoval szemben, de nem mindenkinek.

Tovább

Mit hoz a vállalatoknak a 2020 őszi adócsomag?

Egykapus hipa, áfabevallási tervezet, kiva értékhatárok változása, megbízható adózóknak és magánszemélyeknek automatikus fizetési könnyítések. Sok területen hozhat kisebb változásokat az őszi adócsomag.

Tovább

Indul az agresszív adótervezési struktúrák bejelentésének kötelezettsége, a DAC6 szabályozás

2021. január 1-től a gyakorlatban is indul az agresszív adótervezési struktúrák bejelentésének kötelezettsége. Ennek keretében nemcsak a kidolgozásban közreműködő adótanácsadóknak, ügyvédeknek, könyvelőknek lehet teendője, hanem többek között a külföldi vállalatok magyarországi leányvállalatainak, magyar cégcsoportoknak is fel kell készülnie a jelentésre, ha nem akarnak súlyos szankciókkal, vagy fokozott adóellenőrzésekkel szembesülni.

Tovább

Kiemelt témák