Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Minimálbér, garantált bérminimum 2021

Megszületett és bejelentésre került a 2021. évi minimálbér és garantált bérminimum összege. Februártól közel 4 százalékos minimálbér és garantált bérminimum emeléssel kell tervezni a teljes munkaidőben dolgozók fizetése esetében.

Tovább

Most még igényelhető a K+F bértámogatás 2.0! (FRISSÍTETT)

A tavalyi évben a koronavírus-járvány első hulláma után bevezetett ún. K+F bértámogatás ismét elérhető a kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) munkakörben (is) foglalkoztatottak számára. Az akár havi 318.920 forint összegű K+F bértámogatás igénylésének határideje 2021. május 23.

Tovább

BIREG kötelezettség - uniós jogba ütközhet?

2020. december 31-én jelent meg a BIREG kötelezettségről szóló szabályozás, mely elektronikus csatornába tereli a nemzetközi fuvarozáshoz kapcsolódó engedélyek regisztrációját, a fuvarozót, illetve a fuvarozás fel és lerakóit is érinti.

Tovább

Kúria ítélet a leggyakoribb transzferár módszer kapcsán

Az adóhatóság már nem csak a transzferár dokumentáció meglétét, hanem annak tartalmát is egyre alaposabban vizsgálja. Ezért a vállalatoknak is érdemes hangsúlyt helyezniük arra, hogy felülvizsgálják transzferárazási gyakorlataikat, amelyben a transzferárhoz kapcsolódó kúria ítéletek és NAV iránymutatások is segítséget jelenthetnek.

Tovább

EKAER helyett itt a BIREG a fuvaroknál!

2021. január 1-től nagymértékben átalakultak az EKAER szabályok, sokak számára kedvező módon. A nemzetközi közúti fuvarozásban érintett szállítmányozók, feladók, címzettek azonban mégsem dőlhetnek hátra, a januártól újonnan belépő engedélyregisztrációs kötelezettség, a BIREG miatt.

Tovább

2021. évi adóváltozások – Hogyan adózunk 2021-ben?

Számos adóváltozás lépett életbe januártól, NAV online számla, áfa, adótervezés, tao, szja, kiva, kata, szocho, vagy hipa terén, van mire figyelniük a cégeknek. A társaságok számára fontos, adózást érintő jogszabályváltozásokról íme egy áttekintés.

Tovább

Nincs még meg a 2021 évi minimálbér és garantált bérminimum összege

Bár a munkáltatók és a munkavállalók több körben egyeztettek, nem született meg a várt megállapodás 2020-ban a 2021. évi minimálbért és a garantált bérminimumot illetően. A kötelező legkisebb munkabér összege számos egyéb juttatás összegét is meghatározza, ezért is fontos a mielőbbi megállapodás.

Tovább

Brexit - A szabadkereskedelmi megállapodás mellett is komoly változások lesznek!

A Brexit folyamatra jellemzően, szinte az utolsó pillanatban sikerült megállapodniuk a feleknek. Van „deal” így, az Egyesült Királyság rendezett formában hagyja el az Európai Uniót és ezáltal a Vámuniót. Ez mindenképpen örömteli, ugyanakkor az is látható, hogy a megállapodás alapján is olyan változások várhatóak, melyek jelentős költségnövekedést, szállítási idő növekedést, többlet adminisztrációt, és nyitott kérdéseket eredményeznek.

Tovább

Kiemelt témák