Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Mit csináljunk, ha hív a NAV az online számla eltérések miatt?

Az adóhatóság a moratórium lejártához közeledve fokozottan vizsgálja a cégek online számla adatszolgáltatását, a belföldi összesítő nyilatkozatokkal is összeveti a beküldött számlaadatokat. Az online számlaadat-szolgáltatás jogszabályi változásai és a NAV digitalizációs törekvései miatt előtérbe kerül az adatszolgáltatások minőségének vizsgálata.

Tovább

Helyet kap az otthoni munkavégzés az Mt-ben?

Nyáron jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium, hogy a távmunka újrakodifikálását tervezi. A koronavírus második hulláma miatt időszerű, hogy az otthoni munkavégzés szabályai átgondolásra kerüljenek.

Tovább

Készítse fel vállalatát a járvány második hullámára

A vállalatokat világszerte érinti a koronavírus terjedése, tovagyűrűző hatásai mindenütt megjelenhetnek. Egy járvány, a globális ellátási, kapcsolati láncokat is ellehetetlenítheti és akadályozza a munkaerő mobilitását. Az Egyesült Királyság-beli brit cégek közel negyede kénytelen volt teljesen bezárni vagy felfüggeszteni működését a járvány kezdete óta. A következményeket, érintettséget és sérülékenységet a magyar cégeknél is érdemes feltárni.

Tovább

Nyugdíjba készül? Ezt kell tudnia az öregségi nyugdíjról

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény szabályozza az öregségi nyugdíj feltételeit, melyre bizonyos életkor elérését követően válik jogosulttá a dolgozó, ha megfelelő mennyiségű munkában töltött időt tudott összegyűjteni aktív évei során.

Tovább

Távmunka, home office - mi változhat az Mt-ben a koronavírus miatt?

A tavaszi veszélyhelyzet rávilágított arra, hogy a távmunka hazai szabályozása még gyerekcipőben jár. Számos hiányosság nehezíti a távmunka gördülékeny alkalmazását és hosszú távon olyan jogszabályi kereteket kell kialakítani, amely a foglalkoztatás bővülését is elősegítheti.

Tovább

Az 5 leggyakoribb, javítható hiba az áfabevallásban

A július 1-i változások újragondolásra késztették az áfabevallások összeállításával foglalkozó szakembereket. 2020 második félévétől megszűnt az értékhatár az áfabevallás M lapokon jelentendő bejövő számlái és a NAV online számla rendszerben jelentendő kimenő számlák esetében is.

Tovább

Megújuló energia támogatás - HATÁRIDŐ HOSSZABBÍTÁS

Megjelent a Megújuló Energia Támogatási Rendszer (METÁR) határidő hosszabbítást tartalmazó jogszabály, a kötelező átvételi jogosultjaira, valamint a pályázati eljárás alá nem tartozó, prémium típusú támogatások jogosultjaira vonatkozóan.

Tovább

Már van COVID-os mutatószám a cégértékelésben is

A koronavírus válság gazdasági hatásai az akvizíciós piacra is tovagyűrűztek. A Reuters adatai szerint globálisan 20 százalékkal csökkent a tranzakciózárások száma 2020 2. negyedévében, a tranzakciók összértéke pedig a 2013. óta látott legalacsonyabb szintre csökkent. A járvány amellett, hogy akadályozza, meghiúsíthatja a már elindított cégfelvásárlásokat, nagy fejtörést okoz a társaságok értékelésekor is.

Tovább

Elektromos cégautók adóelőnyei

Az elektromos autókhoz kapcsolódó adókedvezmények a gazdasági társaságok esetében is ösztönzik az e-autók vásárlását. Nincs gépjárműadó, regisztrációs adó, cégautóadó és mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól ez a vásárlás, ugyanakkor a zöld rendszámmal járó előnyöket élvezhetik az autók használói.

Tovább

Kiemelt témák