Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Távmunka vs home office

A koronavírus első hulláma alatt az is megismerte a távmunka és a home office kifejezéseket, aki eddig nem találkozott velük, és talán az is, aki nem akarta. A távmunkavégzés hirtelen népszerű lett, és robbanásszerűen terjed.

Tovább

Változás az áfabevallásban február 20-án!

2021. január 1-től az áfabevallás részeként kezelendő belföldi összesítő jelentésekben (M-lap) jelentős változás történt. A módosítás minden adóalanyt érint, aki belföldi partnereitől olyan végszámlát kap, amelynek volt korábban előlegszámlája és jelentési kötelezettség alá esik.

Tovább

A tanulmányi szerződés buktatói és rejtett lehetőségei

Tanulmányi szerződést kötni látszólag egyszerű, a Munka törvénykönyve meghatározza ehhez a kereteket. Meg kell állapodni, hogy a munkavállaló részt vesz egy képzésen, amelyet a munkáltató támogat. Cserébe a munkavállaló egy előre meghatározott ideig nem szünteti meg munkaviszonyát. De mire érdemes még ezen kívül is figyelni?

Tovább

Online számla adatszolgáltatás lépésről-lépésre

2021 januárjától bővült a NAV online számla adatszolgáltatásban érintett számlák köre azon adóalanyoknál, akik magyar adószám alól számlát állítanak ki. Az exportszámlák, webshopos számlák és a magánszemélyek felé kiállított számlák is ebbe a körbe tartoznak.

Tovább

Jelentős bővülés az RSM hálózatban

A kihívásokkal teli, 2020-as év közepette az RSM, a világ vezető globális audit, adótanácsadó és tanácsadói hálózatának árbevétele 6,3 milliárd dollárra nőtt; mindez pedig 9,2 százalékos bővülést jelent az előző időszakhoz képest.

Tovább

Megváltozott a BIREG szabályozás

2021. január 27-én jelent az a Kormányrendelet, melynek értelmében a BIREG kötelezettség köre szűkül! A BIREG-kötelezettség február 4-től a CEMT, illetve bilaterális engedélyekre, valamint a belföldi kabotázsra vonatkozik.

Tovább

HIPA-könnyítés KKV-knak 2021-ben

A 2021-es adóévre helyi iparűzési adókönnyítést kapnak a 4 milliárd forint árbevétel vagy mérlegfőösszeg alatti kkv-k. Várhatóan a 3.000 legnagyobb magyar cégen kívül minden társaságot érinthet a hipa-fizetési könnyítés, február 25-ig kell a hipa-kedvezményre az igénylést benyújtani.

Tovább

Kiemelt témák