Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Továbbra is él az 5 százalékos áfa az elviteles, házhozszállításos ételre, italra

„Elvitelre lesz vagy itt fogyasztod?” Sajnos a kérdés nem merül fel mostanában, a vendéglátóipari egységekre vonatkozó korlátozó rendelkezések miatt. A veszélyhelyzet frissen bejelentett újabb hosszabbítása ugyanakkor azt is jelenti, hogy a korábbi rendelet által a vendéglátó üzletek legfontosabb szolgáltatásaira biztosított átmeneti kedvezményes áfamérték hatálya is meghosszabbodik. Eszerint az elvitelre, illetve házhozszállításra vásárolt ételeket és italokat is kedvezményes, 5 százalékos áfa terheli május végéig.

Tovább

Gondolja át milyen kedvezményeket érvényesíthet TAO, HIPA bevallásában!
FRISSÍTETT TARTALOM!

A 2020-as évről készülő beszámoló közzétételének és az éves adóbevallások (társasági adó, innovációs járulék, helyi iparűzési adó) benyújtásának határideje jelenlegi tudásunk szerint 2021. május 31. Ezért számos cégnél már javában zajlik az év végi adókalkulációk pontosítása, s van néhány tipikus adómegtakarítási lehetőség, amellyel érdemes számolni!

Tovább

Webshopok és NAV online számla adatszolgáltatás 2021-ben

2021. január 4-től az online számla adatszolgáltatási kötelezettség szinte minden belföldi vállalkozás által kiállított számlára kiterjed, a webshopok értékesítéseire is. A NAV friss döntése szerint azonban a külföldi webshopok mentesülnek az online számla adatszolgáltatás alól a magyarországi értékesítéseik esetén.

Tovább

Felpöröghetnek a cégvásárlások az egészségügyben

A COVID járvány hatásai és a gazdasági visszaesés egyenlőtlenül érintette az egészségügyi szektor egyes ágazatait. A cégvásárlások terén 2021-től új lendületet kaphat az egészségügy területe, a kivárási periódus után újra felértékelődhet az ágazat.

Tovább

Kiemelt témák