Facebook image

Összesen 808 bejegyzés

Online számlaadatküldés – adattartalom

Az adatszolgáltatásnak emberi beavatkozás nélkül, a számlázóprogramból automatikusan kell megtörténnie. Egy esetleges üzemzavar esetén kimaradó a számlák adattartalmát az üzemzavar elhárulását követő 24 órán belül kell az adóalanynak az állami adó- és vámhatóság részére elektronikus úton továbbítania.

Tovább

Digitális pénzek adózása - Amit akkor is érdemes tudni, ha nincs bitcoinunk

Az elmúlt hónapokban nagy visszhangot keltett a kriptovaluták, köztük a bitcoin szárnyalása, majd zuhanása, rendkívüli árfolyammozgása. Ez ráirányította a figyelmet a kriptovalutákra és sokakban merült fel a kérdés, hogyan lehetne ilyen digitális pénzhez jutni, hogyan működik az új, forradalmi technológia, de leginkább, hogy vajon megéri-e a kriptovalutákkal foglalkozni és kell-e utánuk adózni?

Tovább

Valós idejű számlaadat-szolgáltatás – Mindenkinek, minden számláról?

Az NGM napokban megjelent rendelettervezete megerősíti, hogy 2018. július 1-től indul a számlák valós idejű bejelentése a NAV felé. Minden olyan belföldi adóalany részére kibocsátott számláról, amelynek áfatartalma eléri, vagy meghaladja a 100 ezer forintot, adatszolgáltatást kell teljesíteni az adóhatóság felé. Mindezt valós, vagy közel valós időben. Csak adóalanyok felé kiállított és csak százezer forint feletti áfatartalmú számlák esetében él a kötelezettség, de nézzük pontosan a részleteket!

Tovább

Megosztott áfafizetés - Lengyelország után Románia is elhalasztja a bevezetést

Az EU-n belül egyre népszerűbb megoldásnak bizonyul a megosztott áfafizetés. Az olasz sikereken felbuzdulva Románia és Lengyelország is tervezte a módszer bevetését az áfacsalás elleni harcban. Az újítás azonban nagy terhet rótt a pénzintézetekre, több időre van szükségük a felkészülésre és a szükséges belső fejlesztések elvégzésére.

Tovább

Az új technológiák felforgatják a munkaerőpiaci igényeket Európában is

Az új technológiák rohamos terjedése jelentősen megváltoztatja a cégek munkavállalókkal kapcsolatos elvárásait az európai középvállalatok nagy részénél. A munkáltatók az egyébként is szűkös munkaerőpiacon azzal szembesülnek, hogy a jelöltek képzettsége és képességei a kívánatoshoz képest hiányosak, ahogy ezt az EBA friss felmérése mutatja.

Tovább

Kiemelt témák