Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Egy okkal több az IFRS-áttérésre

Az utóbbi időben kétségkívül az IFRS áttérés lett a hazai pénzügyek egyik hot topicja, a szabályozás engedékenyebbé válásának köszönhetően sok cégnek nyílt lehetősége az áttérésre, más kérdés, hogy mennyien éltek ezzel.

Tovább

NAV-ellenőrzésre számíthatnak az online számlaadat-szolgáltatás kapcsán a cégek

A NAV közleménye szerint a megyei, fővárosi igazgatóságok január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőrzéseket végeznek az online számla adatszolgáltatásra kötelezett adózóknál. Akik a rendelkezésre álló kontroll adatok alapján a 100 ezer forint feletti áfa tartalommal rendelkező értékesítéseikről nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket, számíthatnak az adóhatóság megjelenésére.

Tovább

Új szociális hozzájárulási adótörvény 2019-től

A 2019-től hatályba lépő új Szocho tv. alapvetően az eho integrációjával és a kedvezményrendszer átalakításával hoz újat a jelenlegi szabályozáshoz képest. Négy dologra is érdemes fokozottan figyelniük a társaságoknak: mely kedvezményeket vehetnek igénybe folytatólagosan a régi szabályok alapján, melyek érvényesíthetők az új szabályok alapján, milyen kedvezmények kerülnek kivezetésre, illetve mely kedvezmények érvényesíthetők visszamenőlegesen akár önellenőrzéssel is.

Tovább

Érdemes már most készülni a Brexitre

A jelen állás szerint senki sem tudja, hogy mi lesz a Brexittel, lesz-e egyáltalán vagy elhalasztják? A sokféle lehetséges forgatókönyv mellett a prudens üzleti működés azonban megköveteli, hogy felkészüljünk a no-deal Brexitre, még akkor is, ha abban reménykedünk, hogy a Brexitet mégis elhalasztják.

Tovább

Szakadék szélén a Brexit!

Lassan minden napra jut egy szavazás az angol alsóházban Brexit ügyben. A szavazás dömpinggel egyedül a fogadóirodák járnak jól, ugyanis nehéz megtippelni, hogy mikor, mi fog történni, melyik politikai erőnek mi az elképzelése, ha van egyáltalán ilyen.

Tovább

Filmfinanszírozás támogatásból – a komfort levél szerepe

A 2019-es Golden Globe-on két kategóriában jelölt The Alienist sorozat és a legjobb színész kategóriában jelölt Genius: Picasso forgatása is Magyarországon zajlott. Hogyan segít a filmgyártási költségek előteremtésében a magyarországi TAO rendszere, és mi a szerepe a komfort levélnek a filmprodukciók költségeinek tervezésében és előteremtésében?

Tovább

Hozta az elvárást az online számlarendszer, de korrekcióra szorul

Az online számla riportálási rendszerének indulása óta eltelt fél év után megismert első eredményszámok alapján elmondható, hogy a valós idejű számlaadat-szolgáltatás hozta az elvárt teljesítményt az áfabeszedés hatékonyságának növelése terén. Az adatjelentésre kötelezett cégek és szolgáltatóik által biztosított megoldásokon keresztül beküldött adatokra támaszkodva az adóhatóság szinte azonnal és automatizáltan képes kiszűrni a csalárd gazdálkodókat.

Tovább

Kiemelt témák