Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Miért kell és érdemes élni a jogorvoslati jogunkkal!

A gazdálkodóra kirótt adóbírság, vagy adómegállapítás esetén mérlegelendő, hogy a NAV határozatot a cég jogszerűnek tartja-e. Ha nem, akkor alaposan fel kell készülnie majd nekivágnia a jogorvoslatnak, adópernek, melyben bizonyíthatja igazát.

Tovább

Az osztalék előírásának és könyvelésének szabályai

Az osztalék előírásával és elszámolásával kapcsolatos szabályokat nem árt felfrissíteni a beszámoló készítés idején. Az osztalék elengedés könyvelési szabályai változtak 2020 őszén, ezt fontos tudniuk a cégtulajdonosoknak, hiszen a járványhelyzetre tekintettel esetlegesen romló eredményt nem lehet osztalék-elengedéssel javítani.

Tovább

E-egyszázalék az e-szja mellé

A 2020 évi szjabevallás elkészítésének, illetve jóváhagyásának határideje május 20. Ez az 1+1 százalék adó feletti rendelkezési lehetőség hatérideje is, amely az e-szja részeként szintén megoldható pár kattintással.

Tovább

NAV adóellenőrzések – szemléletváltás, NAV 2.0

Az utóbbi években gyökeresen változott meg az a modell, ahogyan az adóhatóság, a saját funkciójára, az adózókkal való kapcsolatára és nem utolsó sorban a költségvetési bevételek legfontosabb őreként betöltött szerepére tekint.

Tovább

Változások a TB kifizetőhelyeknél

A 100 fős munkavállalói létszám feletti cégeknél a pénzkifizetéssel járó TB szolgáltatásokat a munkáltatónak kell elbírálnia, kifizetnie. A nagy munkáltatókat érintő táppénz, CSED, GYED, GYES, GYET ellátásokban változások jönnek.

Tovább

Kiemelt témák