Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Generációváltás – alternatív vagyontervezési megoldások

A magyar gazdasági életben aktív vállalkozások jelentős részét a rendszerváltás idején alapított, többnyire családi tulajdonban lévő gazdasági társaságok alkotják, amelyek esetében a vezetők, illetve tulajdonosok életkora aktuálissá teszi a felkészülést mind a cégutódlást, mind a családi vagyon átörökítését illetően.

Tovább
RSM Hungary

Jótékonysági aukció az autizmussal élőkért

Támogassa az Autistic Art Alapítvány munkáját, és nyerjen egy életre szóló kalandot! Az aukció nyertese a kétszeres Kékszalag győztes RSM Hungary Sail Racing csapatával versenyezhet a szezon egyik ikonikus nagydíján.

Tovább

Transzferárazás: gigabírságok és szigorítások

Két és félszeresére emelkedő mulasztási bírság, a társasági adóbevalláshoz kapcsolódó új transzferár adatszolgáltatási kötelezettség és változó adóalap korrekciós szabályok. A T/360 törvényjavaslat több ponton is érinteni fogja, és várhatóan tovább szigorítja majd a kapcsolt vállalkozásokra vonatkozó transzferár szabályokat.

Tovább

Esettanulmány: így csökkentsük az öröklés jogi kockázatait. Hitel, termőföld, kriptovaluta, külföldi vagyonelemek öröklése – III. rész

A generációváltás sosem volt annyira aktuális téma, mint ma. A rendszerváltás óta működő vállalkozások alapítói lassan elérik a nyugdíjkorhatárt, a többség azonban még el sem kezdett az utódlás kérdésével foglalkozni. A visszavonulás elkerülhetetlen, és nem mindegy, hogyan éri a családot vagy a vállalkozást a vezetőcsere, esetleg egy váratlan haláleset.

Tovább

Kiemelt témák