Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Ágazati különadók 2022

A költségvetési egyensúly és a rezsicsökkentés fenntartása, és a honvédelem biztosítása érdekében a Kormány a 2010-es mintájára újra az egyes jól profitáló szektorok extra adóztatása mellett döntött.

Tovább

Cégérték a Chelsea deal apropóján

Ritkán kerül sor fire-sale-re az értékes futball klubok körében, de a gazdasági szankciók most ki kényszerítik a Chelsea azonnali eladását. Cégeladás szempontjából is érdekes ezt a tranzakciót elemezni, mely minden klasszikus lépésen végigpörög rendkívüli sebességgel.

Tovább
RSM Hungary

Növekedés, reziliencia, emberi tényezők – újabb szakmai díjat kapott az RSM

A sikeres és jövőálló üzlet alapja az üzleti és társadalmi hasznosság mellett az olyan humán faktorok, mint az etikus magatartás vagy a dolgozói elégedettség. A magyar gazdaságot támogató, fenntartható társaságokat elismerő Joint Venture Szövetség „Vállalatok a jövőért” díját középvállalati kategóriában az RSM Hungary nyerte.

Tovább

Az adóellenőrzések során új bizonyítékok korlátozottan terjeszthetőek elő, be kell tárazni minden perdöntő muníciót!

Az adózónak az adóellenőrzések során figyelembe vehető minden dokumentumot már a folyamat kezdetén csatasorba kell állítania a jelenlegi szabályozás alapján. Az Art módosítása 2018-tól rögzíti, hogy új tény, dokumentum az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvre rendelkezésre álló jogvesztő észrevételezési határidő lejártát követően nem terjeszthető elő. A szabályozásban megjelenő szigorítás a gyakorlatban komoly kihívások elé állítja a cégeket!

Tovább

Kiemelt témák