Facebook image

Összesen 100 bejegyzés

Kötelezhetők a dolgozók a Covid oltásra

Felkavarta az állóvizet az a kormányrendelet, melynek értelmében a munkavállalók Covid oltásáról való döntés a munkáltatók kezébe kerül. A koronavírus védőoltáshoz kapcsolódóan az adatkezelési szabályok is változtak.

Tovább

Termőföldvásárlás cégként, vagy magánszemélyként?

A termőföldek vásárlásának, használatának feltételeit akár magánszemélyről, akár gazdasági társaságról van szó, a magyar jogi környezet erősen korlátozza, szabályozza. Ugyanakkor a termőföld ára az ingatlanpiacon belül is figyelemre méltó emelkedést produkált az utóbbi 10 évben. Mutatjuk a részleteket, mire kell felkészülni termőföld-ügylet esetén.

Tovább

GDPR – a kötelező felülvizsgálatok határideje is eljött

2018. május 25-étől alkalmazandó kötelezően az átfogó európai GDPR szabályozás, amely elsősorban a kiszabható maximális bírságtételeivel borzolta a kedélyeket. Az Infotörvény ráadásul rendszeres, háromévenkénti adatvédelmi felülvizsgálati kötelezettséget is előír!

Tovább

Kriptovaluta öröklése és adózása

Csak két dolog biztos a világon az adók és a halál. A régi bölcsességnek a közel egy évtizede megjelent kriptoeszközök különös aktualitást adnak, nem csak működésük és adózásuk de öröklésük is speciális.

Tovább

Megjelent a METÁR pályázati kiírása

A MEKH közzétette a 2021. évi zöld prémium energiatender, azaz a METÁR kiírást. 15 éves időszakra pályázhatnak majd ártámogatásra idén nyáron a megújuló energiaforrásból villamos energiát előállító erőművek.

Tovább

A tanulmányi szerződés buktatói és rejtett lehetőségei

Tanulmányi szerződést kötni látszólag egyszerű, a Munka törvénykönyve meghatározza ehhez a kereteket. Meg kell állapodni, hogy a munkavállaló részt vesz egy képzésen, amelyet a munkáltató támogat. Cserébe a munkavállaló egy előre meghatározott ideig nem szünteti meg munkaviszonyát. De mire érdemes még ezen kívül is figyelni?

Tovább

Kiemelt témák