Facebook image

Összesen 176 bejegyzés

Bérkalkulátor 2015

2014-ben a családi adókedvezmény rendszerét kiterjesztették és ennek a hatását még ma is érezhetik a gyermekes családok.

Tovább

2015. évi nyugdíj szabályok

2015. évet érintően nagyobb változások a nyugdíjtörvényben nem lesznek. A már korábban bevezetett változásokat viszik csak tovább, illetve egy-egy finomítás várható.

Tovább

Társas vállalkozó? Így lehet biztosítási jogviszonya

Egy kft. tagjaként számtalan kérdés merülhet fel működésünk során: mindenképpen társas vállalkozónak minősülünk-e és ilyenkor minden esetben fizetnünk kell-e a járulékokat és biztosítottként be kell-e jelentenünk jogviszonyunkat a NAV felé? Ilyen és hasonló kérdések megválaszolását tűztük ki célnak jelen bejegyzésünkben.

Tovább

Munkaszüneti napok körüli munkarend 2015: tervezzen már most előre!

Minden évben nyár végén, ősz elején tudhatjuk meg, vajon hány hosszú hétvégével számolhatunk a jövő évben. Nincs ez másképpen idén sem, 2014. szeptember 24-én megjelent a nemzetgazdasági miniszter rendelete a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről, ami szerint jövőre mindössze három négynapos hétvége vár ránk.

Tovább

A munkaszerződés, és amit tudni kell róla

A munkaviszony a munkaszerződéssel jön létre, a munkaszerződés megkötésével hatályosulnak az alapvető munkajogi kötelezettségek, úgymint a munkáltató foglalkoztatási és munkabér-fizetési, valamint a munkavállaló munkáltató irányítása alatti munkavégzési kötelezettsége.

Tovább

Kiemelt témák