Facebook image

Összesen 808 bejegyzés

Figyelem, közeleg a vámfelfüggesztés iránti kérelmek benyújtási határideje!

Vámfelfüggesztés iránti kérelmek a tavaszi fordulóban 2017 februárjának végéig terjeszthetőek elő az Európai Bizottságnál, amelyre a Közösség feldolgozóiparában tevékenykedő gazdálkodóknak van lehetőségük - bizonyos feltételek együttes fennállása esetén. A vámfelfüggesztések jóváhagyása esetén azok mentességet biztosítanak az érvényességi időszak alatt az adott termékre vonatkozó vámok alól.

Tovább

Cafeteria szabályok 2017

Az Országgyűlés tavaszi és őszi ülésszakán elfogadott adótörvény-módosítások több ponton érdemben és alapvetően megváltoztatták a cafeteriarendszerek gerincét adó béren kívüli juttatások szabályait. A módosítások a vállalkozásokat a cafeteriarendszereik újragondolására késztethetik, az érvényes kereteket foglaljuk össze az alábbiakban.

Tovább

Adómentes albérleti támogatás – kinek, hogyan adható?

Az Szja törvény módosításai révén 2017. január 1-jétől már azok a munkavállalók is kaphatnak adómentes lakhatási támogatást (albérleti támogatást),akik akár többedmagukkal, akár egyedül a maguk, vagy a munkáltatójuk által bérelt albérletben élnek.

Tovább

Újabb év végi adóváltozások

Számos újdonságot és érdekességet tartogatott a 2016-os adócsomag, amelynek legutolsó részét az elmúlt héten fogadták el. A változások egyebek mellett érintik aTAO-t, a KIVÁ-t, a Szocho-t és az EHO-t is.

Tovább

Kiemelt témák