Facebook image

Összesen 808 bejegyzés

A cafeteriarendszer várható átalakítása 2019-től

A Kormány által 2018. október 19-én előterjesztett őszi adócsomag a nyári változásoknál kevésbé radikálisabban, de a korábban már kitaposott úton konzekvensen halad tovább abban a tekintetben, hogy tovább szűkíti a bérnél kedvezőbb adózás mellett adható juttatások körét. Az itt vázolt tendencia nyomán a béren kívüli juttatások körében jövő évtől a SZÉP -kártya hegemóniája körvonalazódik.

Tovább

Mi történik, ha egycélú utalvány utólagosan többcélúvá válik?

2019-től egycélú utalványnak minősül az az utalvány, amelynél már a kibocsátáskor ismert az utalvány tárgyát képező termék teljesítési helye, illetve a fizetendő adó összege. Az utalványok témakörében egy újabb „jogértelmezési rejtélyre” szeretnénk rávilágítani: az „utólagosan” többcélúvá vált utalvány problémájára.

Tovább

2019-től nem kell útnyilvántartás a lízingelt céges autókra?

Jelentős könnyítésnek örülhetünk, ugyanis az Európai Tanács október 2-i határozata értelmében 2019. január 1-től nem szükséges nyilvántartást vezetni a bérbe vett céges személygépkocsik magáncélú használatáról, a bérbevételhez kapcsolódó kiadások áfájának 50 százaléka igazolás nélkül is levonható, miután ez a döntés magyar törvényalkotási folyamaton is keresztülmegy!

Tovább

Mibe kerül a minimálbér változása?

Előzetes információk alapján 2019-től az idei 138.000 forintról 150.000 forintra emelkedik a minimálbér összege. Emellett a garantált bérminimum a jelenlegi 180.500 forintról várhatóan 202.000 forintra növekszik január elsejétől.

Tovább

Nincs még minden veszve - Cafeteria 2019

Az évközi változások jelentősen megnyirbálják a cafeteriarendszer lehetőségeit 2019 januárjától. Egyfelől a vállalatok érdeke áttekinteni, hogy a közterhekkel együtt milyen cafeteriastruktúrát érdemes kialakítani jövőre, másrészt mi az, ami valóban fontos a munkavállalók számára és ezeket a lehetőségeket hogyan tudja a társaság a cafeteriában, vagy ezen kívül biztosítani.

Tovább

Kiemelt témák