Facebook image

Összesen 808 bejegyzés

Építményadó a kerítés után?

Ahogy az lenni szokott, év végéhez közeledve a társaságok társasági adó és helyi iparűzési adó feltöltési kötelezettség lázában égnek. Ilyenkor sem szabad azonban megfeledkezni egyéb kötelezettségekről, amelyek elmulasztása miatt a következő évet kellemetlen meglepetéssel kezdhetjük. Ilyen például az építményadóköteles reklámhordozók bejelentési kötelezettsége.

Tovább

Nyakunkon december 20. - az adóelőleg kiegészítési kötelezettségek határideje!

A számviteli és adózási szakemberek számára a december nem csak a karácsonyi készülődés időszaka, hiszen ez a hónap rengeteg kihívás elé állítja őket. Amellett, hogy december 12-ig és 20-ig el kell készíteni és be kell nyújtani a szokásos havi bevallásokat, további extra erőfeszítést követel, hogy egy igen jelentős számú adói kör számára december 20-ig ki kell egészíteniük az év során megfizetett adóelőlegüket a várható éves adókötelezettség összegére, és erről az EVA kivételével bevallást is be kell nyújtaniuk.

Tovább

2019 az értékpapír-juttatás alapú ösztönzőrendszerek éve lesz?

A vállalatok versenyképességének meghatározó tényezője a megfelelő képzettségű, végzettségű munkavállalók megszerzése és megtartása. A munkatársak és a kulcspozícióban lévő vezetők hosszú távú elkötelezettségének megőrzésének hatékony eszköze a béren kívüli ösztönzőrendszer, melyben 2019-ben nagyobb hangsúlyt kaphatnak a munkavállalók tulajdonosi érdekeltségére épülő juttatási rendszerek.

Tovább

Kinek érdemes csoportos társasági adóalanyiságot választani?

Az elfogadott jövő évi adótörvények alapján Magyarország olyan modern adórendszerrel rendelkező európai országok sorához csatlakozik, ahol a csoportadózás az áfa mellett a közvetlen adók tekintetében is elérhető. A 2019. adóévtől hazánkban is lehetőség nyílik csoportos társasági adóalanyiság választására, amelyet január első két hetében lehet jelezni az adóhatóság felé. Nézzük kinek érdemes ezt választani és milyen szempontokat kell mérlegelni a következő két hónapban?

Tovább

Kiemelt témák