Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Nyári munka-diákmunka szabályok az Mt szerint

A nyár nem csak a nyaralás, hanem ehhez az időszakhoz kötődő diákmunka ideje is, ezért érdemes röviden áttekinteni, hogy a Munka Törvénykönyve (Mt) milyen speciális szabályokat határoz meg ezekre a munkavállalókra.

Tovább

SZÉP-kártya - marad év végéig a kedvező adózás

Egy június 10-én hatályba lépett kormányrendelet hatására változatlanok maradnak 2021. második felében is az egyes SZÉP-kártya alszámlákra és a rekreációs keretre vonatkozó éves keretösszegek. Ennek következtében 2021. december 31-ig továbbra is a megnövekedett összeghatárig, szociális hozzájárulási adótól mentesen adhatók a SZÉP-kártya juttatások béren kívüli juttatásként.

Tovább

Hogyan tervezd a webshopodat?

2021. július 1-jétől uniós szinten módosulnak a webshopokra vonatkozó szabályok. A webshopon keresztül értékesítőknek érdemes előre felkészülniük, hogy a legoptimálisabb módon tudjanak értékesíteni és ezt adminisztrálni. A helyes üzleti modellel a vállalkozások egyrészt adómegtakarítást érhetnek el, másrészt csökkenthetik az adminisztratív terheket. Ellenkező esetben a webshopok kockázatot futnak, és jelentős adóbírságokra is számíthatnak.

Tovább

Saját tőke problémák és adózási szempontok

A cég saját tőke problémája akár a cégformára is kihathat, vagy a társaság megszűnését is eredményezheti, ha beszámolókészítés kapcsán a tőkevesztésre fény derül minél előbb lépni kell a helyzet rendezése érdekében. Mikor kell lépni, mennyi ideje van a társaságnak és milyen irányba indulhat a tőkerendezés érdekében?

Tovább

Webshopok adózása – júliustól változások

Van cégének webshopja? Akkor érintik a 2021 július 1-jén életbe lépő, webshopok adózására vonatkozó változások. A weben is értékesítő vállalkozásoknak érdemes átgondolniuk működésüket, különösen akkor, ha nemzetközi szinten, külföldi vevők felé értékesítenek. A változások között vannak a webshopokat segítő, de a működést nehezítő szabályok is.

Tovább

COVID és cégvásárlási piac – felpörgés 2021-re?

A COVID-19 járvány az M&A piacra is kedvezőtlen hatást gyakorolt 2020-ban. A kezdeti sokk után a befektetők alkalmazkodtak az „új normálishoz” és ezzel folytatódtak a tranzakciók 2020 második felében. A gyors alkalmazkodás ellenére Európában csökkent a tranzakciók száma tavaly, míg 2021-re újra lendületet kaphatnak a cégvásárlások.

Tovább

Megjelent a METÁR pályázati kiírása

A MEKH közzétette a 2021. évi zöld prémium energiatender, azaz a METÁR kiírást. 15 éves időszakra pályázhatnak majd ártámogatásra idén nyáron a megújuló energiaforrásból villamos energiát előállító erőművek.

Tovább

Kiemelt témák