Facebook image

Összesen 1424 bejegyzés

Az adózóknak joga van az adóhatóság támogató ügyintézéséhez

A napokban az EU Bírósága újabb érdekes magyar vonatkozású ügyben hozott ítéletet. Az ítélet az Áfa törvény egy speciális területére irányul, a külföldiek áfa-visszaigénylési eljárására. Az ítélet indokolásában azonban olyan eljárásjogi területekre is hivatkozik a bíróság, mely a magyar vállalkozások számára is érdekes.

Tovább

Csúszik a NAV áfabevallás kiajánlása

Az eredetileg tervezett november 12-i céldátum helyett a veszélyhelyzet fenntartásáig, azaz 2022. január 1-ig biztosan csúszik a NAV áfabevallás-tervezet kiajánlása. A fejlesztések véglegesítéséhez és a rendszer bevezetéséhez úgy tűnik, hogy mégis több idő szükséges.

Tovább

Kötelezhetők a dolgozók a Covid oltásra

Felkavarta az állóvizet az a kormányrendelet, melynek értelmében a munkavállalók Covid oltásáról való döntés a munkáltatók kezébe kerül. A koronavírus védőoltáshoz kapcsolódóan az adatkezelési szabályok is változtak.

Tovább

A generációváltás kockázatai – vagyon-, és tudástranszfer cégtulajdonosok és örökösök között

Legyen szó akár családon belüli generációváltásról vagy a cég értékesítéséről, érdemes a cégvagyon biztonságát, a vállalat folyamatos működtetését biztosító, személyre szabott struktúrát kidolgozni. A szabályozatlan cégátadás és vagyontranszfer ugyanis jó eséllyel értékcsökkenést okoz majd. A kulcs tehát a tudatos szervezetfejlesztés és a kellő időben megkezdett felkészülés.

Tovább

Kiemelt témák