Facebook image

Összesen 1425 bejegyzés

Beszámolófeltöltés – új fejezet nyílik idén

Minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozás köteles beszámolójának közzétételéről és letétbe helyezéséről gondoskodni a számviteli törvényben megadott határidőnek megfelelően. Erre 2016. december 1-től – a beszámolási időszaktól függetlenül – már csak az Online Beszámoló- és űrlapkitöltő rendszeren (OBR) keresztül lesz lehetőség.

Tovább

Adózói minősítés – ne csússzon át a kockázatos körbe!

Nagy várakozás előzi meg a 2016. évi negyedik negyedéves adózói minősítések pontos számainak nyilvánosságra hozatalát. A tavaly januárban bevezetett újszerű minősítési rendszer elsősorban az adóellenőrzések során meghatározó fontosságú mind az adóhatóság, mind pedig a vállalkozások számára.

Tovább

A kockázatelemzés fejlődésének hatása az áfaellenőrzésekre

Az elmúlt évtized adóigazgatási célkitűzései között a gazdaság kifehérítése, az adócsalások számának visszaszorítása mindig kiemelt prioritást élvezett. A 2004-es EU-csatlakozásunkat követően az általános forgalmi adóban megjelenő visszaélések egyre jelentősebb károkat okoztak az állami költségvetésnek.

Tovább

Felkészülten kell várni a vám- és jövedéki ellenőrzéseket!

Az új jövedéki törvény áprilisban lép életbe, így aktuális végiggondolni, hogy a változó jogszabályi környezetben az e tevékenységet végzők tudása, felkészültsége megfelelő-e. A vám- és jövedéki területeken dolgozóknak speciális felkészítésre is szükségük lehet, annak érdekében, hogy egy esetleges vámellenőrzést vagy jövedéki ellenőrzést magabiztosan tudjanak kezelni.

Tovább

Cégvásárlás, de hogyan? Részesedés-, eszköz- vagy üzletágvásárlás?

Amikor egy eladó megkezdi a tárgyalásokat cége értékesítése kapcsán, az első dolog, amit tisztázni szükséges, hogy mi lesz a tranzakció tárgya és annak tervezett struktúrája. Ebben a tekintetben általában három alapvető megoldást célszerű megvizsgálni; az üzletrészvásárlást, az eszközvásárlást, vagy az üzletág-átruházás lehetőségét.

Tovább

Outsourcing – mikor hatékony?

Minden gazdasági szektorban érezhető a zsugorodó munkaerőpiac hatása. Egyre növekvő kihívást jelent a vállalatoknak, hogy képesek legyenek pénzügyi, számviteli és IT-erőforrásaikat biztosítani: kulcsfontosságú stratégiai kérdéssé vált a vállalkozások számára a megfelelően képzett és motivált munkaerő toborzása, felvétele és megtartása, miközben a munkabérek és juttatások folyamatos emelkedése kiélezi a cégek versenyét a tehetséges alkalmazottakért.

Tovább

Kiemelt témák