Facebook image

Összesen 1425 bejegyzés

Itt a HIPA fizetési határidő! Hogyan kérhető könnyítés?

Az utóbbi időben sokan kaptak értesítést a helyi önkormányzatoktól, hogy 2017. március 16-i határidővel fizessék be gépjármű-, építmény-, vagy telekadó kötelezettségüket. Ekkor esedékes előbbiek mellett a naptári évvel megegyező üzleti évű helyi iparűzési adó (hipa) fizetésre kötelezett vállalkozók esetében a 2017. első félévi hipa-előleg is.

Tovább

Tőkeemelés helyett – végelszámolás

Egy hét van még a 3 millió forint minimális jegyzett tőkével nem rendelkező korlátolt felelősségű társaságok számára a kötelező tőkeemelésre előírt határidőig. Ha a tőkeemelést a cég nem tudja teljesíteni, és más gazdasági társasággá sem alakul át, lehetősége van határozni a jogutód nélküli megszűnésről.

Tovább

Magánszemélyek jövedelemadó-bevallása

A NAV idén bevezetett újdonságai között szerepel, hogy azoknak a magánszemélyeknek, akik nem kértek munkáltatói adóbevallást, vagy munkáltatójuk valamilyen okból ezt nem vállalta, az Adóhatóság automatikusan elkészíti SZJA-bevallási tervezetét. Az alábbi ábrán áttekinthetőek a bevallásokkal kapcsolatos határidők és tennivalók, kattintson a képre.

Tovább

Rejtett gazdaság - hogyan ellenőriz a NAV 2017-ben?

A NAV 2017. évi ellenőrzési irányelvének fontos része a rejtett gazdaság feltárására irányuló ellenőrzések köre. Az adóhatósági vizsgálatok egyszerre kívánják előremozdítani a gazdaság fehérítését, az adócsalások visszaszorítását, az önkéntes jogkövetést és az adómorál javítását. Nagy szerep jut ebben a digitális platformokról érkező adatok vizsgálatának, de a foglalkoztatáshoz, jövedéki termékekhez és a vagyoni típusú adókötelezettségek teljesítéséhez fűződő ellenőrzéseknek is.

Tovább

Hogyan ellenőriz a NAV 2017-ben?

A NAV az elmúlt napokban tette közzé a 2017. évre szóló ellenőrzési feladatainak végrehajtásához kapcsolódó ellenőrzési irányokról szóló tájékoztatóját, érdemes elmélyedni a részletekben!

Tovább

2017. március 15-i határidő – Ha nem tőkeemelés, akkor átalakulás?

Az új Ptk. által a korlátolt felelősségű társaságokra előírt 3 millió forint minimális jegyzett tőke biztosítására irányuló kötelező tőkeemelés március 15-i határidejéig már csak néhány hét van hátra. Azok a társaságok, amelyek nem kívánnak tőkét emelni, de tevékenységüket folytatni szeretnék, elvileg élhetnek az olyan gazdasági társasággá történő átalakulás lehetőségével is, amelyre vonatkozóan a jogszabály nem ír elő minimális jegyzett-tőke követelményt.

Tovább

Kiemelt témák