Facebook image

Összesen 1425 bejegyzés

Itt vannak az online számlázóprogramok elektronikus adatküldésének részletei

A napokban megjelent az online számlázóprogramok elektronikus adatküldésének részleteiről szóló NGM rendelettervezet. Egy év múlva, 2018. július 1-től már valós idejű elektronikus adatszolgáltatásra kötelezettek az online számlázóprogramot használó társaságok, a 100.000 forintos áfatartalom feletti számlák esetében. A tesztelés elkezdéséhez előzetes regisztráció szükséges!

Tovább

Változik a foglalkoztatói kérelmek benyújtásának módja

Július 1-től lép hivatalosan életbe az a január 1-ről elhalasztott új szabály, amely szerint a kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztatók a csedre, a gyedre, a táppénzre és a baleseti táppénzre vonatkozó kérelmet kizárólag elektronikus úton nyújthatják be.

Tovább

A vezető állású munkavállalókra vonatkozó szabályok

A munkahelyi vezetők fizetése, céges autója, munkaidejének rugalmassága gyakran irigylésre méltó lehet, az előnyök mellett a vezető pozíció – a fokozott felelősség és munkateher mellett – ugyanakkor kevesebb munkajogi védelemmel járhat együtt. Ki számít a Munka Törvénykönyve (Mt.) értelmében vezető állású munkavállalónak, és milyen – az általánostól eltérő – munkajogi szabályok vonatkoznak rájuk? Nézzük!

Tovább

Közvetett és közvetített szolgáltatások áfás szemmel

Ebben a bejegyzésben rokon fogalmakról lesz szó, a közvetítői és közvetített szolgáltatásról és az áfához fűződő kapcsolatukról. A közvetített és közvetítői tevékenység közös vonása, hogy a szolgáltatás tényleges nyújtója és tényleges haszonélvezője között mindkét esetben van egy köztes szereplő, melynek pontos státusza az általános forgalmi adó szempontjából fontos tényező.

Tovább
RSM Hungary
EBA

EBA - Nevezési kategóriák, jelentkezés

Az EBA versenykategóriái között számos újdonság szerepel 2017-ben, ELSŐSORBAN a vállalatok közötti megmérettetés fő témái, a sikeresség, az innováció és az etikus és példaértékű működés köré szervezve.

Tovább
RSM Hungary
EBA

Mennyi szabadságunk van 2017-ben?

A szabadság felhasználásáról részben a munkáltató, részben a munkavállaló jogosult dönteni a Munka törvénykönyve szerint. A szabadnapok számát is az Mt. határozza meg, amely egyrészt életkor, másrészt gyermekek, illetve egyes munkakörök után jár.

Tovább

Miért lesz áfakockázata egy rutinszerű év végi transzferár-korrekciónak?

Egy többtagú cégstruktúrában, anya-leányvállalati kapcsolatban fontos a szerepe a belső ügyletek elszámolásának. Ezen kapcsolt vállalkozások esetében az adóhatóság figyelemmel kíséri, hogy milyen árazás/ellenérték mellett valósul meg a nem független felek között a termék- vagy szolgáltatásértékesítés és milyen áfavonzatok kapcsolódnak ezekhez. Különösen igaz ez az év végi transzferár-korrekciókra.

Tovább

Kiemelt témák