Facebook image
Mentés

AEO engedély: növelheti a cégek versenyképességét a modern vámjogi megoldás

A cégek jelentős része még mindig kevés információval rendelkezik az AEO engedélyről és annak előnyeiről. Pedig a vámhatóság pozitív megkülönböztetése, a vám ellenőrzések könnyítése a vállalat számára versenyelőnyt jelent.

Az AEO (Authorized Economic Operator / Engedélyezett Gazdálkodó) egy olyan minőségbiztosítási rendszer, mely lehetővé teszi, hogy a gazdálkodó a legkedvezőbb elbánásban részesüljön és a legmagasabb szintű vámkönnyítéseket igényelje a vámhatóságtól. A hatóság elvárása, hogy a gazdálkodó a jogszabályi előírásoknak megfelelően végezze vámtevékenységét és gondoskodjon az ellátási lánc biztonságáról.

Tudja meg, hogyan tehet szert a versenyelőnyt nyújtó AEO engedélyre!

Az AEO tanúsítvánnyal rendelkező, vámjogi szempontból megbízhatónak minősített cégek, kiemelkedő kedvezményeket kapnak a vámeljárások során. Többek között:

  • lerövidül a vámkezelés időtartama a különböző vámeljárások során 
  • könnyítés az import áfa finanszírozása során
  • a nap 24 órájában elérhető vámkezelés
  • kevesebb ellenőrzés
  • a vámbiztosíték összege akár 0%-ra csökkenthető

Tegyen szert Ön is ezekre a jelentős versenyelőnyt nyújtó kedvezményekre! Jelentkezzen Webináriumunkra, ahol szakértőink bemutatják a teljes minősítési folyamatot: az AEO engedély alapismereteitől, az igénylés menetén át a tanúsítvány fenntartásáig. Minden AEO engedélyezett gazdálkodó esetében a vámhatóság folyamatosan nyomon követi az AEO tanúsítvány megfelelését. Az engedély szinten tartását a belső folyamatok és szabályzók rendszeres auditja, a vámeljárások időszakos felülvizsgálata biztosítja. Webináriumunkon teljes körű képet kaphat az AEO tanúsítvány fenntartásának lépéseiről és feladatairól.

Versenyképes az, aki nem vár, nem fizet és hatósági jelenlét nélkül vámkezel!

regisztrálok a webináriumra

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom