Facebook image

Összesen 1425 bejegyzés

Környezetvédelmi termékdíj: közeleg a határidő!

Közeledik április 20-a, az első negyedéves termékdíj bevallási határidő. Mint ahogy azt korábbi bejegyzésemben ismertettem, 2013-tól a termékdíj ellenőrzése visszakerült az adóhatóság hatáskörébe, ezzel könnyebben összefutnak nála az áfa- és a termékdíj-bevallások. Így például gyorsan rájönnek arra, hogy ki szerepeltet külföldről történő behozatalt és belföldi értékesítést egyazon bevallásban (vagy ilyen tranzakciókat korábbi időszakokra),és ha az illető adózó nincs bejelentkezve a termékdíjra, már kopogtatnak is nála az adóellenőrök a külföldről behozott csomagolószerek utáni termékdíj-fizetési kötelezettséget vizsgálva.

Tovább

A magyar kkv-kat vonzhatják a szabad vállalkozási zónák

Míg korábban elsősorban a több milliárdos, multinacionális nagyberuházásokat segítette a kormány adókedvezményekkel, addig a szabad vállalkozási zónákban az idéntől kínált új kedvezménycsomagból már a magyar kis- és középvállalkozások tömegei is profitálhatnak. A kedvezmények által ösztönzött munkaerő-intenzív beruházások ráadásul nagy tömegű szakképzetlen munkaerőt szívhatnak fel a hátrányos helyzetű régiókban.

Tovább

Szabadság számítás újratöltve 2.0

A kormány ismételten módosítaná ugyanis a Munka törvénykönyvét; pénteken közzétett javaslata eltörölné a távolléti díj jelenlegi számítási módszerét. Ezzel egy a szakmát alaposan felkavaró vita végére kerülhet pont.

Tovább

Szigorodó adóhivatali ellenőrzések

A NAV honlapján már elérhető az útmutató, amely a Magyarországon csak áfaregisztrációval rendelkező vállalkozások adóellenőrzései során egységesen vizsgálandó kritériumokat, ellenőrzési szempontokat, illetve alkalmazandó szankciókat tartalmazza.

Tovább

Kiemelt témák