Facebook image

Összesen 5 bejegyzés

Egy törvény mindig annyira jó, amennyire ki tudja váltani a kívánt hatást, ugyanakkor nem hoz hátrányba senkit

A befektetési szolgáltatói körben kipattant botrány kárait enyhíteni hivatott, illetve a későbbi eseteket megelőzni tervező , nemrégiben elfogadott törvényről elmondhatnánk, hogy a szándékkal önmagában semmi gond, hiszen mindenkinek vállalnia kell a felelősséget tetteiért. Bár a törvénybe foglalt zárolás lehetősége eddig is megvolt, a jelenlegi kiegészítés számos kérdést vet fel a későbbiekben.

Tovább

Egy okkal több az IFRS-áttérésre

Az utóbbi időben kétségkívül az IFRS áttérés lett a hazai pénzügyek egyik hot topicja, a szabályozás engedékenyebbé válásának köszönhetően sok cégnek nyílt lehetősége az áttérésre, más kérdés, hogy mennyien éltek ezzel.

Tovább

Közzététel 2012: az ördög a részletekben

2012. január 1-jétől a Céginformációs Szolgálat kizárólag a 12EB számú nyomtatványokat fogadja be. Ezeken a nyomtatványokon kell minden, kettős könyvvitelt vezető vállalkozásnak az üzleti év fordulónapjától számított 150 napon belül közzétételi kötelességének eleget tennie. Ez annyit tesz, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) által közzétett sablonokat használva elektronikus úton kell a vállalkozásoknak benyújtani az üzleti évről készült éves beszámolójukat, egyszerűsített éves beszámolójukat.

Tovább

Kiemelt témák