Facebook image

Összesen 1425 bejegyzés

Társas vállalkozó? Így lehet biztosítási jogviszonya

Egy kft. tagjaként számtalan kérdés merülhet fel működésünk során: mindenképpen társas vállalkozónak minősülünk-e és ilyenkor minden esetben fizetnünk kell-e a járulékokat és biztosítottként be kell-e jelentenünk jogviszonyunkat a NAV felé? Ilyen és hasonló kérdések megválaszolását tűztük ki célnak jelen bejegyzésünkben.

Tovább

Munkaszüneti napok körüli munkarend 2015: tervezzen már most előre!

Minden évben nyár végén, ősz elején tudhatjuk meg, vajon hány hosszú hétvégével számolhatunk a jövő évben. Nincs ez másképpen idén sem, 2014. szeptember 24-én megjelent a nemzetgazdasági miniszter rendelete a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről, ami szerint jövőre mindössze három négynapos hétvége vár ránk.

Tovább

Környezetterhelési díj

Megnézve a NAV honlapján közzétett adózási határidőket, azt láthatjuk, hogy szeptember 30-án csak egyetlen, a 2014. harmadik negyedévre vonatkozó környezetterhelési díjelőleg bevallási és befizetési kötelezettség árválkodik.

Tovább

Mikor van szükségünk speciális immateriáliseszköz-értékelésre és mi a menete?

A cégértékelések során számtalanszor előfordul, hogy nem egy teljes társaságot kell értékelni, hanem csak egy-egy adott eszközt: tipikus eset, amikor az egyik társaságban levő eszközt (általában immateriális eszköz, vagy technológia, vagy védjegy stb.) egy másik társaságba szeretnénk átvinni vagy apportálni. Ez esetben szükséges lehet az adott eszköz felértékelése.

Tovább

Kétgyermekesek figyelem! Most megtudhatják, mennyivel növekedik jövőre a jövedelmük!

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számításokat végeztünk a tekintetben, miképpen alakulnak ugyanazon bruttó bérhez kapcsolódóan a nettó kifizetések. Jelenlegi számításaink apropóját az adta, hogy bejelentésre került a családi adóalap-kedvezmény mértékének megemelése a kétgyermekesek esetében. Mivel jelenleg még csak ez a változás ismert, az alábbiakban csak a kétgyermekesek jövedelmi viszonyaival foglalkozunk.

Tovább
RSM Hungary
RSM

Az Európai Közösségek Bíróságának jogeseteiből: Leányvállalaton keresztül keletkezik-e állandó telephely?

Egy dán utazásszervező anyavállalat, a DFDS A/S az Egyesült Királyságban a DFDS Ltd. nevű brit leányvállalatán keresztül értékesített utazási csomagokat brit magánszemélyeknek. A brit székhelyű DFDS Ltd. ügynöki jutalékot kap a dán DFDS A/S-től. A brit magánszemélyekkel a dán DFDS A/S áll szerződéses kapcsolatban. Az akkori teljesítési helyre vonatkozó szabályok szerint az ügylet teljesítési helye a szolgáltató gazdasági letelepedettsége.

Tovább

Kiemelt témák