Facebook image

Összesen 1425 bejegyzés

RSM Hungary
EBA

EBA: Egyedülálló folyamatszemlélettel a legjobbak közé

A Dolphio Technologies két alapító ügyvezetője, Robotka Zsolt és Rovnyai János cégépítési stratégiájának középpontjában az üzleti világ és az ügyfelek új igényeinek folyamatos felfedezése áll, amelyekre innovatív és piacképes termékekkel, szolgáltatásokkal válaszolnak.

Tovább

Pályázati támogatások számvitele: Mit könyvelünk a támogatásokkal kapcsolatosan?

Napjainkban jelentek meg az első pályázati felhívások az Európai Unió új, 2014-2020-as költségvetési ciklusának regionális támogatásai kapcsán. Jelen blogbejegyzésemben azokat a szabályokat igyekszem összefoglalni, amelyek ahhoz szükségesek, hogy egy számviteli törvény hatálya alá tartozó vállalkozás az elnyert támogatás kapcsán milyen számviteli elszámolási módot alkalmazzon.

Tovább

Az automatikus információcserével kapcsolatban gyakran felmerült kérdésekről

Az Európai Unió honlapján tegnapelőtt jelent meg egy cikk az automatikus információcserével kapcsolatban gyakran felmerül kérdésekről. Tekintettel arra, hogy ez a jelenleg legfontosabb eszköz, ami globálisan hatást gyakorol majd a jövőbeni (és már a jelenlegi) adózási szabályokra és szokásokra, jelen blogban összefoglaltam a cikkben megjelent válaszokat.

Tovább
RSM Hungary
EBA

Mindig megpróbálunk egy kicsit mások lenni, mint a többiek: középpontban az innováció

A Detki Keksz bár szerényen hirdeti, milyen díjak és elismerések birtokában van, vezetője, Pavlova Olga úgy gondolja, hogy a piacon elért forgalmi eredményeik részben ezeknek az elismeréseknek is köszönhetőek. Örömmel éltek tehát a European Business Awards nyújtotta lehetőséggel, hiszen számukra is fontos a visszacsatolás, ami során egy független szakmai csoport ítéli meg piaci szereplésüket, tevékenységüket.

Tovább

ECJ – Az Európai Közösségek Bíróságának jogeseteiből: költségátterhelések székhely és állandó telephely között

A tényállás: az FCE Bank plc. egy brit bank, amely több országban, így Olaszországban is rendelkezett fiókteleppel, amely egyben a bank állandó telephelye is volt. FCE Bank plc. a központi költségek (központi menedzsment, belső tanácsadás, tréningek, adatfeldolgozási és szoftverfejlesztési költségek) egy részét átterhelte az egyes fióktelepekre, a fióktelepek és a székhely közötti ún. „költségátterhelési megállapodásnak” megfelelően.

Tovább

OECD BEPS – 1. akcióterv: A digitális gazdaság adózási kihívásai

Az OECD BEPS-tanulmány megállapítja, hogy „a digitális gazdaság kezd magává a gazdasággá válni”, ezért kiemelt jelentőségű az ezáltal előkerülő új kihívásokkal szembenézni. Elég, ha az online kereskedelemre, pénzügyi tranzakciókra vagy az online oktatásra gondolunk, de a tanulmány szerint akár az egészségügyi táv-ellátások elterjedésre sem kell túl sokat várni. A kérdés jelentőségét mutatja, hogy becslések szerint 2013-ban a globális online kereskedelem 16 trillió (!) USA dollárt tett ki.

Tovább

Kiemelt témák