Facebook image

Összesen 176 bejegyzés

Minimálbér, garantált bérminimum 2021

Megszületett és bejelentésre került a 2021. évi minimálbér és garantált bérminimum összege. Februártól közel 4 százalékos minimálbér és garantált bérminimum emeléssel kell tervezni a teljes munkaidőben dolgozók fizetése esetében.

Tovább

Nincs még meg a 2021 évi minimálbér és garantált bérminimum összege

Bár a munkáltatók és a munkavállalók több körben egyeztettek, nem született meg a várt megállapodás 2020-ban a 2021. évi minimálbért és a garantált bérminimumot illetően. A kötelező legkisebb munkabér összege számos egyéb juttatás összegét is meghatározza, ezért is fontos a mielőbbi megállapodás.

Tovább

Nyugdíjba készül? Ezt kell tudnia az öregségi nyugdíjról

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény szabályozza az öregségi nyugdíj feltételeit, melyre bizonyos életkor elérését követően válik jogosulttá a dolgozó, ha megfelelő mennyiségű munkában töltött időt tudott összegyűjteni aktív évei során.

Tovább

Új társadalombiztosítási törvény július 1-től

2020. július elsején lép hatályba az új Tb. törvény, amely módosítja az egészségbiztosítással érintett személyek körét, egységesíti a járulékfizetési rendszert, módosítja a kiegészítő tevékenységet folytató személyek csoportját és új elemként járulékfizetési alsó határt vezet be.

Tovább

Családokat érintő TB ellátások

A gazdasági intézkedéscsomag részeként megszületett kormányrendelet a gyed, gyes, gyet ellátásban részesülő családok jogosultsági idejét 2020. március 11-től a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbította. De ne szaladjunk ennyire előre, legyünk tisztában a felsorolt TB ellátások jogszabályi követelményeivel.

Tovább

TB - egészségbiztosítási ellátások, táppénz és a koronavírus

A jelenlegi járványügyi helyzetben nagy fontos, hogy tisztában legyünk - a kézmosási normák mellett –, a keresőképtelenség idejére járó egészségbiztosítási ellátásokkal is. Mit takar a 7-es vagy a 2-es kóddal kiállított táppénzes papír, kinek a hatáskörébe tartozik és milyen jogszabályi feltételei vannak a két ellátásnak?

Tovább

Kiemelt témák