Facebook image

Összesen 808 bejegyzés

Adómentes termékimport adóbiztosíték és akár adószám nélkül is!

Áfaszakértőként az adómentes termékimport közel áll a szívemhez. Nem régen részt vettem egy konferencián, ahol a hallgatóság nagy része olyan vállalatokat irányít, amelyek Magyarországon importálják termékeiket, majd a vámkezelés után egy másik tagállamban lévő vállalkozásnak adják és szállítják el azokat.

Tovább

Sűrűsödő vámhatósági ellenőrzések!

Munkánk során egyre gyakrabban tapasztalunk vámhatósági ellenőrzéseket. A vámhatóság, miután „lerázta” magáról a környezetvédelmi-termékdíj, a népegészségügyi termékadó, és az energiaadó terheit, illetve átesett egy belső struktúraátalakításon is, erőteljesebben fókuszál a valóban vámvonatkozású ellenőrzésekre.

Tovább

Látvány-csapatsport támogatás: változó adminisztrációs feladatok!

A támogatás rendszerét eddig is több jogszabálymódosítás érintette, és a folyamat még most sem zárult le. Egy újabb 2013. május 10-től, illetve egyes rendelkezések tekintetében 2013. május 19-től hatályos módosítás a támogatási igazolások kiállításának, felhasználásának, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének rendszerét érinti.

Tovább

Mikor kötelező az adóképviselet adóügyekben?

Az adóképviselet célja és lényege, hogy az adóképviselő az adózó helyett teljes körűen eljárva, vagy csak az adózót segítve eljárási cselekményeket végez annak érdekében, hogy az adózó jogai maradéktalanul érvényesüljenek.

Tovább

Kiemelt témák