Facebook image

Összesen 808 bejegyzés

Személyi jövedelemadó bevallás - Ki készítse el bevallásunkat?

Az év elején ismét választ kell adnunk pár kérdésre a személyi jövedelemadó-bevallásunkhoz kapcsolódóan. Ennek során elsőként azt kell eldöntenünk, hogy mi magunk szeretnénk-e elkészíteni a bevallásunkat, vagy a jogszabály által felkínált munkáltatói, vagy adóhatósági segítséggel szeretnénk élni.

Tovább

Változások a környezetvédelmi termékdíj kapcsán

Bár a kormány 2013-ban év közben is számos alkalommal módosította a Környezetvédelmi Termékdíjról szóló törvényt érintő szabályokat, az Országgyűlés az adótörvényeket módosító csomag részeként további jelentős változtatásokat vezetett be e jogszabállyal kapcsolatban is.

Tovább

Áfa szabályok 2014

Ahogyan az már az októberben beterjesztett javaslatból látszott, áfa-szabályok terén nem hoz forradalmi változtatásokat a november 18-án megszavazott, a mai napon kihirdetett 2014-es adócsomag. Inkább több kisebb horderejű módosításra kerül sor. Ezek közé tartozik például a gabonaszektort érintő fordított adózás határidejének a kiterjesztése, illetve a sertéshús értékesítéséhez kapcsolódó kedvezményes áfakulcs vagy az adóalap utólagos csökkentésére vonatkozó szabálymódosítás.

Tovább

Adócsomag 2014: megszavazták a végleges adócsomagot!

Egy hónappal a javaslat benyújtása után rákerült a törvényhozás pecsétje a 2014-es adócsomagra: az országgyűlés megszavazta a végleges változatot. Lényegi változtatások ugyan nem történtek a javaslatban megfogalmazottakhoz képest, de érdemes számba venni, mi módosult a viták során, és mi maradt meg ugyanabban a formában. Annyi mindenképpen érzékelhető, hogy az októberi javaslat alapján kirajzolódó állami bevételkiesések veszélyét is figyelembe véve hajtottak végre néhány módosítást az elfogadott verzióban.

Tovább

Kiemelt témák