Facebook image

Összesen 808 bejegyzés

Quick fixes – láncügyletek szabályozása az áfatörvényben

A láncügyletet – amikor egy termék több szereplőn keresztül jut el a végső vásárlóhoz – az áfatörvény speciálisan kezeli. A több értékesítésből álló sorozatban egy ügylethez, a fuvarozással járó értékesítéshez kapcsolja az adómentességet az áfaszabály.

Tovább

Végleges az adócsomag

A 2019. december 3-án megszavazott adótörvény megerősítette a korábban már beharangozott módosításokat. Bővül az online számla kötelezettség, a családi vállalatok generációváltását segítik szja-változások is, a NAV az adókijátszás visszaszorítását erősítő. ún. „holland levelének” szabályozása is változik.

Tovább

Munkáltatói csoportos biztosítások: itt az idő átgondolni a kedvezőbb adózású alternatívákat!

Az Szja tv. szerint a 2018-ban kezdődő, de 2019-re is átnyúló biztosítási évekre mind a kockázati, mind a kockázatinak nem minősülő adóköteles személybiztosítások tekintetében a bérnél jóval kedvezőbben fizethetett díjat a munkáltató. A kedvező átmeneti szabály a 2019-ben kezdődő biztosítási évek tekintetében már nem lesz alkalmazható. Így a cégeknek át kell gondolniuk milyen feltételek mellett tudják optimalizálni ezen juttatásukat.

Tovább

Egyszerűsítések a csoportos társasági adónál

Megjelent az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvény, amely – főleg adózói visszajelzések hatására – a csoportos társasági adóalanyokra vonatkozó szabályokon is változtat.

Tovább

Kiemelt témák