Facebook image

Összesen 808 bejegyzés

K+F kedvezmények az áprilisi gazdasági csomagban

2020. április 15-étől alkalmazhatók a gazdaságvédelmi akcióterv kutatás-fejlesztésben foglalkoztatottak munkahelyének megőrzését támogató intézkedései. A koronavírus miatti intézkedések a munkáltatóknak nyújtott bértámogatással kívánják segíteni a munkahelyek fenntartását. A bértámogatás számos szektorban működő vállalatot, így számítástechnikai és szoftverfejlesztő cégeket, gyógyszeripari, vegyipari vállalkozásokat, pénzügyi szektorban működő társaságokat és gyártó cégeket is érinthet.

Tovább

COVID-19 nemzetközi gazdasági és adócsomagok

A koronavírus járvány kedvezőtlen gazdasági hatásait világszerte gazdasági csomagokkal igyekeznek tompítani a kormányzatok. Körképünkből az egyes régiók, országok aktuális intézkedéseit követheti nyomon.

Tovább

Ne hagyja, hogy cégét legyűrje a koronavírus – kérjen adócsökkentést! | FRISSÍTETT

A világmértékű koronavírus járvány kihat a gazdaság minden szektorára, a szolgáltató szektor, ezen belül is a turizmus és vendéglátás az egyik olyan iparág, ahol mindez elsőként lecsapódik. Mit tehetnek most azonnal adókötelezettségeik terén fizetési nehézségeik enyhítésére a vállalatok? UPDATE: A március 18-án megjelent szabályozói bejelentés szerint az adóhivatal méltányosan bírálja el a vállalkozók fizetéskönnyítési kérelmeit!

Tovább

Uniókonform a távközlési és kiskereskedelmi különadó, de jogellenes a Google reklámadó bírsága

Az Európai Bíróság több fontos magyar ügyben is ítéletet hirdetett a napokban, a magyar állam által egyes szektorokra kivetett különadók kapcsán. Az Európai Bíróság fenntarthatónak ítélte a távközlési szektorra és a bolti kiskereskedelemre bevezetett, progresszív adókulcsokra épülő adókat, de az uniós joggal ellentétesnek tartja a NAV Google-re kiszabott reklámadó bírságát.

Tovább

Kiemelt témák