Facebook image

Összesen 1425 bejegyzés

Cafeteria 2013: minden, amit tudni érdemes

Az idén növekszik a béren kívüli juttatások adóterhelése, de több juttatás esetében is pozitívan változnak a feltételek. Összegyűjtöttük a béren kívüli juttatásokat és az egyes meghatározott juttatásokat érintő legfontosabb adóváltozásokat.

Tovább

Áfa-változások 2013-ban – a permanens forradalom árnyékában

Az utolsó pillanatban jóváhagyott adótörvény-módosítások 2011-es sikerén (?) felbuzdulva 2012 decemberében sem kímélték magukat a törvényhozók: amíg a többség pihent, ők megfeszített munkával hatályba lépésük előtt módosították a 2013. évi adótörvények legtöbbjét: a társadalombiztosítási- és a nyugellátásokról, a társasági, a forgalmi és a biztosítási adóról, az EVA-ról a KATA-ról és a KIVA-ról, a számviteli törvényről és az adózás rendjéről szóló törvényről, illetve a pénzügyi tranzakciós törvényről csak december 22-én, szombaton tudhattuk biztosan, hogyan változnak az idéntől.

Tovább

Online adókonferencia – videók

A 2013. évi adócsomagban kisebb kiigazítások, pontosítások történtek. A kisvállalati adó (KIVA) például a szakma javaslatai alapján még apróbb módosításokon is átesett. 2013-tól elbúcsúzunk a szuperbruttótól, elviselhető mértékben növekszik a cafeteria adóterhe, a vállalkozások két új adónem, a kata és a kiva közül is választhatnak, és a társasági adózásban két új jogcímen is lehet fejlesztési adókedvezményt igénybe venni. Emellett egyszerűsödő beszámolásra és enyhülő adóhatósági szigorra számíthatunk - hangzott el az RSM DTM online adókonferenciáján, melynek videóit az alábbiakban tekinthetik meg.

Tovább

Adóváltozások 2013! (II. rész) – Sikeresen zárult Magyarország első online adókonferenciája

Jövőre elbúcsúzunk a szuperbruttótól, elviselhető mértékben növekszik a cafeteria adóterhe, a vállalkozások két új adónemet is választhatnak, és a társasági adózásban két új jogcímen is lehet fejlesztési adókedvezményt igénybe venni. Emellett egyszerűsödő beszámolásra és enyhülő adóhatósági szigorra számíthatunk – hangzott el az RSM DTM online adókonferenciáján.

Tovább

Próbanap – Próbálta már?

Már maga a próbanap ötlete is megosztja beszélgető partnereimet, kérdésemre pedig, mely szerint hasznos-e a próbanap, negatív és pozitív válaszokat is bőséggel érkeznek. A próbanap intézménye számos gyakorlati és nem utolsó sorban jogi vonatkozást is felvet, melyeket érdemes minél előbb tisztázni a félreértések elkerülése érdekében.

Tovább

Adóváltozások 2013! (I. rész) - Sikerrel zárult Magyarország első online adókonferenciája

A 2013-as adócsomagban még kisebb kiigazítások, módosítások várhatóak, a fordított áfázás előbb-utóbb kiterjedhet az informatikára, az áfa terén bevezetett belföldi összesítő jelentés 2 millió Ft-os értékhatára várhatóan csökkenni fog. Az iparűzésiadó-alap számítási módjának változása miatt pedig jövőre új módon kell kiszámítani az innovációs járulékalapot is – derült ki többek között online adókonferenciánkon.

Tovább

Kiemelt témák