Facebook image

Összesen 105 bejegyzés

Hogyan válasszuk ki a legjobb könyvelőt?

Egy cégvezető jellemzően az üzleti folyamatok irányítására fókuszál, az adminisztratív feladatok és a pénzügyi tervezés jó esetben ezt segíti. A jól kiválasztott belső könyvelő, vagy külső könyvelői szolgáltatás révén a cégvezető feladata egyszerűsödik, hiszen jobban tud az üzleti folyamatok irányításával foglalkozni.

Tovább

Vállalati pénzügyek 2.0

A középvállalatok pénzügyi vezetői döntéseihez fontosak a hatékony rendszerek és folyamatok, illetve az operatív és stratégai kontrolling. Amennyiben a pénzügyi határidők betartása, az adatok rendszerezése és értékelése kihívásokat jelent, elsőként a kritikus hiányosságokat és fejlesztendő területeket kell azonosítani, majd a fejlesztésükhöz szükséges képességeket, folyamatokat és technológiai megoldásokat.

Tovább

Vállalati pénzügyek - a folyamatok modernizálása

A középvállalatok piacain tapasztalható gyors változások javarészt a fejlődő technológiára, a globalizációra és az összeolvadások és felvásárlások növekvő számára vezethető vissza. Mindez a vállalat pénzügyi területével szemben is növeli az elvárásokat, kiemelt szerepet kap a változások előrejelzésének képessége és a gyorsan változó vevői- és piaci igényeknek való megfelelés. A hatékonyan működő szervezetekben a pénzügyi terület a stratégiai döntések előkészítésében, levezényelésében és az ehhez szükséges belső tanácsadásban fontos szerepet tölt be.

Tovább

Javítható a már közzétett beszámoló? Bizonyos esetben van rá lehetőség…

A 2016 januárjától érvényes új szabály enyhített a már közzétett beszámolók javítására vonatkozó korábbi, szigorú előírásokon. Egy 2009. évben kiadott rendelet előírásai szerint a már közzétett beszámolót a céginformációs szolgálat honlapjáról nem lehetett eltávolítani, illetve nem lehetett egy adott beszámolót ismételten benyújtani.

Tovább

Változások az online pénztárgépek szabályozásában

Mint, ahogy azt a kormányzat is régóta következetesen kommunikálta, az online pénztárgépek kötelező alkalmazási körét ki kívánja szélesíteni olyan területekre, ahol annak bevezetése nem jár elviselhetetlen adminisztrációs többlettel a vállalkozások számára.

Tovább

Kötelező áttérés az új Ptk. szabályaira: érdemes igyekezni az éves beszámoló elkészítésével!

Az új Ptk. hatálybalépésekor, a 2014. március 15-ét megelőzően a cégjegyzékbe bejegyzett, valamint a bejegyzés alatt álló korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság és egyesülés esetén az új Ptk. gazdasági társaságokra vonatkozó rendelkezéseit 2016. március 15-étől kell alkalmaznia. Ezt követően a társaságok létesítő okirata nem tartalmazhat az új Ptk. rendelkezéseivel összhangban nem álló rendelkezést.

Tovább

Kiemelt témák