Facebook image

Összesen 808 bejegyzés

Mennyi a kábel TV-szolgáltatás áfája Luxemburgban? Jövőre már tudni kell!

2015-től jelentősen megváltoznak a magánszemélyeknek nyújtott távközlési-, műsor- és elektronikus úton nyújtott szolgáltatások teljesítési helyére vonatkozó szabályok: az uniós áfa-irányelv módosulásával összhangban az ilyen szolgáltatások után az igénybevevő állandó lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye szerinti államban kell megfizetni az áfát.

Tovább

Adóbevallás adóhatósági közreműködéssel

Ezúttal egy újabb határidő közeledtével arról kell dönteni, hogy kívánjuk-e az adóhatóság segítségét, közreműködését kérni a bevallásunk elkészítése során. Tavaly ezzel a lehetőséggel már majdnem 290 000-n éltek, igaz az összes bevalló közel 6 százalékát jelentette.

Tovább

Adómentes védelem

Bár már közelít az idei influenzajárvány, de még időszerű lehet, mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára a felkészülés.

Tovább

Hervis ügy: még nincs lejátszva!

Mint minden Magyarországot érintő Európai Unió Bírósági ítéletet, a Hervis Sport- és Divatkereskedelmi Kft. (C-385/12. sz.) ügyét is jelentős érdeklődés követte, azonban az ügy a múlt heti ítélettel még nem került nyugvópontra.

Tovább

50 millió Ft alatti ügyletek és az adóalap-korrekció

A módosítások egyik jelentős köre az előző bejegyzéseimben vizsgált transzferár-nyilvántartáskészítési kötelezettséget érintik, ugyanis a rendelet júniusban elfogadott módosításai a vállalkozások adminisztrációs terheinek további csökkentését célozták meg.

Tovább

Kiemelt témák