Facebook image

Összesen 1425 bejegyzés

Mi lesz veled Reklámadó?

Nem mindegy ezért, hogy milyen irányt vesz a reklámadó törvény Uniós elvárásoknak megfelelő átalakítása. Az éves adóbevallás benyújtására kötelezettek jelenleg nem tudják, miként kell adókötelezettségüket teljesíteniük.

Tovább

Jelentős előrelépés a svájci átláthatóság és információcsere tekintetében

Az OECD Átláthatóság és Információcsere Globális Fóruma (Global Forum on Transparency and Exchange of Information – továbbiakban: Globális Fórum) a múlt hónapban jóváhagyta Svájc beléptetését az ún „peer review” 2. fázisába, Magyarországnak pedig lezárta a 2. fázis szerinti vizsgálatát, amelyben „nagyrészt megfelelt” minősítést kaptunk. E vizsgálatok jelentőségének kontextusba helyezéséhez röviden összefoglalom a Globális Fórum munkáját és a „peer review” folyamat hátterét.

Tovább

Egy törvény mindig annyira jó, amennyire ki tudja váltani a kívánt hatást, ugyanakkor nem hoz hátrányba senkit

A befektetési szolgáltatói körben kipattant botrány kárait enyhíteni hivatott, illetve a későbbi eseteket megelőzni tervező , nemrégiben elfogadott törvényről elmondhatnánk, hogy a szándékkal önmagában semmi gond, hiszen mindenkinek vállalnia kell a felelősséget tetteiért. Bár a törvénybe foglalt zárolás lehetősége eddig is megvolt, a jelenlegi kiegészítés számos kérdést vet fel a későbbiekben.

Tovább

Online pénztárgépek: kiterjesztik a kötelezettek körét

2015. január 1-ével újabb fejezet nyílt az online pénztárgépek történetében, hiszen ebben az évben már azon adózók sem használhatják hagyományos pénztárgépüket, amelyek korábban nem voltak kötelezettek pénztárgép használatára, vagy olyan tevékenységet folytatnak, amelyek vonatkozásában nem kötelező pénztárgép használata.

Tovább

Kiemelt témák