Facebook image

Összesen 1425 bejegyzés

Mozgásba lendült az OECD Beps 15. akcióterve

Tavaly ősszel számoltam be először az OECD Beps projekt 15. számú akciótervéről, amely a bilaterális adóegyezmények módosítását célzó multilaterális egyezmény lehetőségét vizsgálja, az agresszív adótervezés visszaszorítása céljából.

Tovább

Módosulnak az időszaki elszámolású ügyletekre vonatkozó áfa szabályok

Az időszaki elszámolású ügyletek szabályai terén 2015. július 1-től hatályba lépő áfa törvény-változások egyelőre csak egy meghatározott adóalanyi kört, a könyvviteli, könyvvizsgálati és adótanácsadási szolgáltatást végzőket érintik, de az új előírások 2016. január 1-től minden adóalanyra kiterjesztésre kerülnek!

Tovább

Mi lett veled Reklámadó?

Nagy volt a várakozás, hogy miként fogja a kormány rendezni a reklámadó sorsát, hisz az nemcsak a médiapiacot érinti. Nem volt mindegy ezért, hogy milyen irányt vesz a reklámadó törvény uniós elvárásoknak megfelelő átalakítása.

Tovább

A házipénztár szabályos vezetése II. rész

Az előző bejegyzésemben a házipénztár szabályozásról, a pénzkezelési szabályzat felépítéséről, tartalmáról olvashattak. Most nézzük meg pár a gyakorlatban felmerülő esetet arról, hogy mire kell odafigyelnünk, hogy egy erre irányuló adóvizsgálaton a revizorok mindent rendben találjanak.

Tovább

Június 1. a helyi iparűzési adó bevallási határideje! – I. rész

Itt a május, az évnek azon része, ami a könyvelők, könyvvizsgálók és adótanácsadók számára nagyon sűrű hónap, hiszen a naptári évvel megegyező üzleti éves vállalkozások számára június 1-ig kell közzétenniük 2014. évi beszámolójukat és benyújtaniuk helyi iparűzési adó (HIPA) és társasági adó (tao),esetleg egyszerűsített vállalkozói adó (eva),vagy kisvállalati adó (KIVA) bevallásaikat.

Tovább

Kiemelt témák