Facebook image

Összesen 1425 bejegyzés

Munkabérből való levonás szabályai

Tapasztalataim alapján a munkabérből való levonás szabályait illetően még mindig sok téves meggyőződés él a köztudatban. Jelen bejegyzésemben ezeket szeretném tisztázni.

Tovább

Áfa szabályok 2014

Ahogyan az már az októberben beterjesztett javaslatból látszott, áfa-szabályok terén nem hoz forradalmi változtatásokat a november 18-án megszavazott, a mai napon kihirdetett 2014-es adócsomag. Inkább több kisebb horderejű módosításra kerül sor. Ezek közé tartozik például a gabonaszektort érintő fordított adózás határidejének a kiterjesztése, illetve a sertéshús értékesítéséhez kapcsolódó kedvezményes áfakulcs vagy az adóalap utólagos csökkentésére vonatkozó szabálymódosítás.

Tovább

Számlázás külföldi fizetőeszközben – az áfa és számvitel kapcsolata

Fontos, hogy az elszámolás milyen árfolyamon történik, hisz mind az áfatörvény, mind a számviteli törvény által előírt szabályokat figyelembe kell venni. Továbbá azt is meg kell vizsgálni, hogy melyik nap árfolyamán milyen előírások vonatkoznak a számla elszámolására. A számviteli és az áfatörvény nyújtotta lehetőségek nem megfelelő összehangolása többletmunkát okoznak.

Tovább

Kiemelt témák