Facebook image

Összesen 1425 bejegyzés

Miért van szükség értékeléskor korrigálásra, különösen EBITDA meghatározásakor?

A korábbi értékelés-témakörben publikált bejegyzéseim során valószínűsíthetően sikerült körvonalazni, hogy nagyon sok esetben, ha cégértékelésről beszélünk (jól működő és nyereséges cégek esetében),akkor az értékelés fókuszpontja a társaság által elért operatív nyereség, vagyis EBITDA (lefordítva kamatterhek, adózás és értékcsökkenés előtti nyereség).

Tovább

EKAER - Online konferencia

Nemcsak a raktárosoknak, logisztikusoknak és beszerzőknek jelenthet komoly fejfájást, hogy mit kezdjenek például egy másik EU tagállamból érkezett szállítmánnyal, ha annak indításáról előzetesen nem kaptak információt, így azt az EKAER-ben sem tudták bejelenteni.

Tovább

EKAER – keleten a helyzet változatlan?

Előző blogbejegyzésemben arra panaszkodtam, hogy az Országgyűlés által elfogadott a Magyarország 2015. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló T/2141. számú törvényjavaslat csak pár módosítást tartalmaz.

Tovább

Számviteli törvényt érintő 2015-ös változások

Az új Ptk. hatálybalépésével a Számviteli törvény már az új Ptk. szerinti pénzügyi lízing fogalmát veszi át. A Ptk. szerinti fogalom alkalmazása azonban számos kérdést vet fel a tartós bérlet és a pénzügyi lízing elhatárolásával kapcsolatban, illetve nem tartalmazza a számviteli elszámoláshoz kapcsolódóan a törlesztőrészletek tőkére és kamatra történő megosztását.

Tovább

Az EKAER-saga folytatódik!

2014.12.15-én az Országgyűlés elfogadta Magyarország 2015. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló T/2141. számú törvényjavaslatot. Az elfogadott módosítás EKAER vonatkozásában csak az eddig is ismert két módosítást tartalmazza:

Tovább

Kiemelt témák