Facebook image
Mentés

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok számára. HR modulja segíti a toborzást, beléptetést, teljesítményértékelést, karrier tervezést, képzés tervezést, analitikák készítését, lehetővé teszi a szervezeti, munkakör, munkabér és juttatások változásának egyszerű kezelését. Az SAP bérszámfejtési modulját is egyre több vállalat használja Magyarországon és világszerte.

Az SAP (System Analysis Program Development)

Az üzleti technológiák folyamatosan fejlődő világában az SAP meghatározó szerepet tölt be. Több, mint 30.000 vállalat használja, forradalmasítva a szervezetek működésének, erőforrásainak és adatainak kezelését.

Az SAP, (System Analysis Program Development),integrált szoftvermegoldások átfogó csomagját kínálja, amelyet az üzleti folyamatok racionalizálására és optimalizálására terveztek és használnak iparágtól és cég mérettől függetlenül.

Az SAP rendszer

Az SAP rendszer alapvetően egy komplex vállalati erőforrás-tervezési (ERP) platformként szolgál, amely központosított keretet biztosít az olyan kulcsfontosságú üzleti funkciók kezeléséhez, mint a pénzügy, a humánerőforrás, a bérszámfejtés, a beszerzés, az ellátási lánc kezelése, az ügyfélkapcsolatok kezelése és így tovább. Moduláris architektúrájának és széles körű testre szabási lehetőségeinek köszönhetően az SAP lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy rendszereiket az egyedi üzleti igényekhez igazítsák, ezzel elősegítve a hatékonyságot, az eredményességet, az agilitást és az innovációt. 

Mi az SAP Human Resources (SAP HR)?

Az SAP Success Factors Employee Central a több mint 90 országot lefedő globális megoldások egyikeként lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy rugalmasan kezeljék az összes HR-igényüket. 

Az SAP rendszer HR modulja olyan modern felhasználói felülettel rendelkezik, ami valódi felhasználói élményt ad, integrált és kereshető munkavállalói és szervezeti információkat biztosít.

A pozíciókezeléssel és a szervezeti ábrázolással a felhasználók képesek a megfelelő struktúrákat létrehozni az agilis szervezethez, amely támogatja a részlegeket, a csapatokat és az egyéneket.

Az SAP rendszer komplex HR folyamatokat is kezel, mint

  • a: toborzást,
  • beléptetést,
  • teljesítményértékelést,
  • karrier tervezést,
  • képzés tervezést,
  • analitikák készítését,
  • lehetővé teszi a szervezeti, munkakör, munkabér és juttatások változásának egyszerű kezelését. 

Emellett az SAP HR adatvédelmi és adatbiztonsági funkciókat is biztosít a felhasználók részére, szigorúan korlátozva a hozzáféréseket és jogosultságokat.

SAP HR, TB és bérszámfejtési modul – segítséget kérek

SAP és bérszámfejtés

Az SAP bérszámfejtési modulját egyre több vállalat használja Magyarországon és világszerte. A rendszer funkciók sokaságát tartalmazza a bérszámfejtési folyamatok igényeinek kielégítésére, beleértve (de nem kizárólagosan) 

  • a bruttó bérszámfejtést a bérszámfejtési idő adat modulban vagy harmadik fél idő adat számítási rendszereiben beírt idő alapján, 
  • a bruttó-nettó bérszámítást, 
  • a visszamenőleges bérszámítást, 
  • juttatások kezelését, 
  • a bérszámfejtéseket és a kifizetési értesítőket, 

amelyek az Employee Central és az SAP SuccessFactors mobilapplikációjában is elérhetők.

SAP rendszer bevezetése – kihívások

Az SAP rendszer bevezetése során a vállalatok olyan kihívásokkal szembesülhetnek, melyekre érdemes időben felkészülni. 

Komplexitás: A moduláris felépítés és a széles körű funkcionalitás miatt az SAP bevezetése összetett és jelentős tervezési, testre szabási és integrációs erőfeszítéseket igényel.

Erőforrás-igény: Az SAP rendszer bevezetése jelentős erőforrásokat igényel idő, pénz és szakképzett személyzet tekintetében. Tanácsadókból, fejlesztőkből, HR szakemberekből és projektmenedzserekből álló dedikált, szakképzett csapatokat igényel.

Változáskezelés: Az SAP bevezetése a meglévő üzleti folyamatok, munkafolyamatok és szervezeti struktúrák jelentős módosításával jár. A változások hatékony kezelése kulcsfontosságú az ellenállás mérséklése és a sikeres bevezetés biztosítása érdekében.

Adatmigráció: A régebbi rendszerekből az adatok SAP-ba történő átvitele kihívást jelenthet az adatformátumok, struktúrák és minőségbeli különbségek miatt. Az adatok integritásának és pontosságának biztosítása elengedhetetlen a zökkenőmentes átálláshoz.

Testre szabás és konfiguráció: Az SAP széles körű testre szabási lehetőségeket kínál a rendszer egyedi üzleti igényekhez való igazításához.  A testre szabási igények egyeztetése a fejlesztéssel komoly szakértelmet igényel. 

Képzés: Az SAP bevezetése átfogó képzési programokat tesz szükségessé, hogy a felhasználók rendelkezzenek a rendszer hatékony használatához szükséges ismeretekkel és készségekkel. 

Rendszer támogatás: A folyamatos támogatás és karbantartás biztosítása a bevezetés után elengedhetetlen a problémák megoldásához, a frissítések végrehajtásához és a rendszer teljesítményének idővel történő optimalizálásához.

Szakember hiány: kevés, képzett, SAP-ban jártas bérszámfejtési szakember van a magyar piacon. A szükséges erőforrás biztosítása és a kieső szakemberek pótlása jelentős gondot okoz a vállalatoknak.

Ügyfeleink igényeit felismerve tapasztalt  bérszámfejtő és HR szakembereinkkel átfogó támogatást nyújtunk az SAP HR, TB és bérszámfejtési modul használatához.

Ismerje meg SAP HR és bérszámfejtési szolgáltatásunkat

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom