Facebook image

Összesen 808 bejegyzés

Reklámadó törvény módosítás ante portas

Mindenki felkötheti a nadrágját, mert a héten nyilvánosságra került törvénytervezet alapján gyakorlatilag minden vállalkozásnak, amelynek reklám közzétételi tevékenységből bevétele származik adófizetési kötelezettsége fog keletkezni.

Tovább

Élelmiszerlánc-felügyeleti díj: május 5-től módosulnak a szabályok!

2014. november 7-ei bejegyzésünkben már foglalkoztunk a kiskereskedelmi láncokat terhelő speciális adózási előírásokról, így azzal is, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díj eddigi 0,1%-os mértéke mellett 2015. január 1-től a napi fogyasztási cikkek esetén bevezetésre került sávosan progresszív díjtáblázattal is.

Tovább

Pórul járhatunk ha nem vagyunk előrelátóak! Buktatók az EKAER rendszer garancia formájában nyújtott kockázati biztosítékával

Az az adózó, aki nem felel meg az EKAER rendszerben a kockázati biztosítékhoz kapcsolódó mentességi feltételeknek, és úgy dönt, hogy a kockázatos termékkel végzett közúti fuvarozással járó tevékenysége miatti kockázati biztosítékadási kötelezettségét garancia formájában nyújtja, számos buktatóval kell szembesülnie e kötelezettsége teljesítése során.

Tovább

Mi lesz veled Reklámadó?

Nem mindegy ezért, hogy milyen irányt vesz a reklámadó törvény Uniós elvárásoknak megfelelő átalakítása. Az éves adóbevallás benyújtására kötelezettek jelenleg nem tudják, miként kell adókötelezettségüket teljesíteniük.

Tovább

Kiemelt témák