Facebook image
Mentés

Bérkompenzáción túl… Számolja ki a bérét kalkulátorunkkal!

A bérkompenzáció életbe lépésével véget ért az a korábbi rendszer, amelyben a versenyszférában tevékenykedő vállalatok vezetői saját maguk dönthették el, hogy kívánják-e emelni az alkalmazottak fizetését, s ha igen, mekkora mértékben. Bár a bérkompenzáció elméletileg szintén meghagyja a döntés lehetőségét a vállalatnál, hiszen a béremelés a munkáltató döntésén múlik, azonban a cégek a jogszabály szerint meghatározott munkavállalóik legalább kétharmadánál köteles volt végrehajtani a kompenzációt egyes hátrányos szankciók elkerülése érdekében.

Bérkalkulátorunk e feltételek mellett különösen hasznos lehet mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára. A kalkulátor segítségével munkavállalóként ki lehet számolni a bruttó keresetet, azt, hogy  mekkora családi pótlék jár Önnek, vagy hogy milyen közterheket visel. Az alkalmazás a munkáltatók számára is segítséget nyújt, hiszen megmutatja, mekkora is adott nettó fizetés tényleges bérköltsége, illetve hogy milyen és mennyi járulékot kell megfizetnie.

Kalkulátorunkat heti 40 órás munkaidőre készítettük el, nyugdíjasnak nem minősülő magánszemélyekre. Kalkulátorunk elkészítésekor feltételeztük, hogy:

    • a megadott eltartottakra és kedvezményezett eltartottakra tekintettel igénybe vehető családi adóalap-kedvezményt megosztás nélkül a kitöltő veszi figyelembe;
    • a megadott adatok alapján a családi pótlékot a kitöltő érvényesíti;
    • a kitöltő ezen jövedelmének 202 000 Ft-ot meg nem haladó részére az adóalap kiegészítés nem kerül alkalmazásra;
    • egyéb kedvezményre nincs jogosultsága a munkáltatónak a magánszemélyek foglalkoztatása kapcsán (Start-kártya, Start Plusz kártya, Start Extra kártya, Start Bónusz kártya, ösztöndíjas foglalkoztatás, Karrier Híd Program stb.);

szakképzési hozzájárulást csökkentő tétel nem merül fel;A kalkuláció idén, 2012-ben az egyéni járulékfizetési felső határ éves összegének tizenkettedét, azaz 1 havi átlagát veszi figyelembe.

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom