Facebook image

Összesen 94 bejegyzés

BREXIT – milyen hatással lehet egy magyar vállalkozás életére?

A 2016. június 23-i referendum eredményeképp az Egyesült Királyság szavazói lerakták a voksukat amellett, hogy kilépnének az EU kötelékéből. Várhatóan 2020-ig nem történik változás a közösségi HÉA (áfa) rendszerében ennek hatására, de már most érdemes a következményeket számba venni.

Tovább

A Pokemonok és az áfa

Az utóbbi napokban Magyarországra is megérkezett minden idők legsikeresebb okostelefonos játéka, a kiterjesztett valóságra (AR) épülő Pokemon GO. Jelen bejegyzésben ezen a tömegeket megmozgató mobil alkalmazáson keresztül szeretnénk bemutatni, hogyan és milyen szabályozás alapján fizetnek adót a Magyarországon is tevékenykedő digitális piaci szereplők.

Tovább

EKAER változás 2016. augusztus 1-től!

A ma életbe lépő EKAER változásokkal kapcsolatban gyakori kérdés, hogyan függ össze a szabályozásban szereplő két tömeg adat: a 3,5 tonna és a 2,5 tonna. Bejegyzésünk erre a kérdésre ad választ.

Tovább

Feltétel-e az árbevétel az áfalevonási joghoz?

Az állami adóhatóság (NAV) általános forgalmi adóban tett megállapításainak döntő hányadát az adólevonási jog elvitatása adja. A tapasztalatok alapján néhány tipikus helyzetet összegeztünk, amely iránymutatást nyújthat az áfa levonási jog megítélésének kérdésében.

Tovább

Turizmusfejlesztési hozzájárulás – egy újabb különadó?

A Parlament Törvényalkotási Bizottsága 2016. június 3-án az Országgyűlés részére megküldte a kormánypárti törvényjavaslatokkal kiegészített, az adótörvények módosítására irányuló összegző módosító javaslatát, mely 2018. január 1-jétől bevezetné az ún. turizmusfejlesztési hozzájárulást.

Tovább

Az Áfa-törvény várható változásairól röviden

Május 3-án benyújtásra került az Országgyűléshez a T/10537 számú törvényjavaslat, amely mind az idei évtől, mind 2017-től, illetve 2018-tól tervezett áfához kapcsolódó változásokat tartalmaz. Függetlenül attól, hogy az említett normaszöveg még csak tervezet, mindenképpen érdemes azt már most röviden áttekinteni, hiszen az áfa változások irányát az már mindenképpen mutatja.

Tovább

Kiemelt témák